snspa-gen

Luni, 24 Februarie 2014 00:00

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană

DESCRIERE   CONTACT
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) este domeniul fondator al Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative. DRIIE a fost gândit în aşa fel încât sa asigure o strânsă legătură între pregătirea teoretică și practica executată în sfera politicii externe, de securitate sau apărare, dezvoltând soluții capabile să realizeze conexiunea dintre zona academică și cea de expertiză. DRIIE organizează programe masterale în domeniul relațiilor internaționale, diplomației, studiilor de securitate și studiilor europene, care permit angajarea în domenii diverse, în spațiul public, dar și în cel privat. Corpul profesoral al DRIIE este format din cadre didactice cu o îndelungată expertiză în domeniul relațiilor externe, diplomație, instituții de securitate națională, organizații nonguvernamentale internaționale, reputați practicieni sau personalități ale vieții publice românești și europene.

Adresă: Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, etajul 4, Sector 1, București

Telefon/Fax: 037.144.50.76
Website:
dri.snspa.ro

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

MESAJUL DECANULUI

 

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană își leagă începuturile de fondarea universității noastre și în cei peste 20 de ani de existență a reușit să participe activ la formarea noilor elite românești, fie că ne referim la domeniul diplomatic, politic, economic sau alte segmente importante din viața „cetății”.  Absolvenții și cadrele noastre didactice și-au pus definitiv amprenta asupra universității și societății de astăzi. Suntem mândri că din comunitatea noastră academică fac parte, prin diverse activități și acțiuni, personalități de prim rang din țară și din străinătate. Masteratele DRIIE sunt concepute și derulate cu obiectivul strategic de a oferi cursanţilor competenţe esenţiale pentru o carieră de succes în aria profesională dinamică a relaţiilor internaţionale și integrării europene. Filosofia noastră academică răspunde atât necesităţilor unei formări generaliste, cât și exigențelor presupuse de specializări tip nișă. Departamentul a fost o structură academică vizionară și continuă să-și adapteze oferta educațională la noile cerințe și provocări ale unei societăți tot mai globalizate din care România face parte.

Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu
CORPUL PROFESORAL AL DEPARTAMENTULUI

Oferta educațională

Absolvenţii Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană obţin următoarele competenţe:

Competențe generale

• Cunoașterea documentelor fundamentale pentru luarea deciziilor în politica externă și în domeniul securității;
• Cunoașterea conceptelor referitoare la actorii și structura relațiilor internaționale, a principalelor teorii în domeniu, a noțiunilor de criză, conflict, risc, gestionarea crizelor, luarea deciziilor, prevenirea, soluționarea și reconstrucția post-conflict;
• Cunoașterea aspectelor economice ale procesului de integrare europeană și capacitatea de a analiza impactul integrării asupra politicilor fiscal-bugetare ale statelor membre.

Competențe profesionale

• Capacitatea de a elabora, gestiona și evalua proiecte și politici publice europene și internaţionale, cunoscând metodologiile de diagnoză și decizie în domeniul relaţiilor internaţionale;
• Capacitatea de a activa practic în domeniul Relaţiilor Internaţionale (capacitatea de a stabili și dezvolta relații de comunicare, parteneriate și cooperare cu persoane, instituții publice, mass-media sau ONG-uri, la nivel național și internațional)
• Capacitatea de a face cercetări care să creeze legături între teorii sau fenomene care vizează politicile publice europene și dezvoltarea propriilor idei privind acestea;

Oportunități de carieră

Absolvenţii Departamentului de Relaţii Internaţionale și Integrare Europeană pot lucra în:
• Instituţii publice centrale și locale (administrație prezidențială, Parlament, ministere, ambasade etc.);
• Instituţii internaţionale (UE, ONU, NATO, OSCE, Banca Monidială, Fondul Monetar Internaţional, Organizaţia Mondială a Comerţului etc), organizaţii non-guvernamentale;
• Învăţământul superior și cercetarea știinţifică, mass-media, mediul academic.

Absolvenţii Departamentului de Relaţii Internaţionale și Integrare Europeană sunt pregătiţi pentru a deveni:
• Diplomaţi, negociatori, evaluatori ai politicilor și programelor publice;
• Experţi în atragerea fondurilor europene, mediatori ai conflictelor internaționale, cercetători în relaţii internaţionale.

Zithromax è un antibiotico a largo spettro. Prima di assegnare farmaco paziente per determina la sensibilità per i capelli che ha causato la malattia in questo paziente. dovrebbe essere sempre presa un'ora prima dei pasti o 2 ore dopo un pasto. Il farmaco viene assunto solo 1 volta al giorno.