Lucrarea “Capitalul în România postcomunistă”, disponibilă online

Începând cu data de 10 octombrie 2019, cartea prof. univ. dr. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, “Capitalul în România postcomunistă”, apărută sub egida Editurii Academiei Române (2018), este disponibilă online la aici.

Prof. univ. dr. Florin Georgescu, personalitate publică de excepţie, prezentă în ultimii 20 de ani în actul de guvernare a ţării, în sfera legislativă şi în mediul internaţional, este Doctor Honoris Causa al SNSPA.

Născut în 1953, la Bucureşti, Florin Georgescu a absolvit Facultatea de Finanțe-Contabilitate, din cadrul Academiei de Studii Economice (1976) şi a devenit doctor în finanțe, circulație bănească și credit, tot la ASE, în 1989. Pregătirea de specialitate a fost continuată în SUA, la Henry Block School of Bussiness and Public Administration a University of Missouri Kansas City, în 1991-1992, ca bursier Alexander Hamilton, în programul Fulbright, cu un stagiu de cercetare ştiinţifică privind managementul financiar-bancar în condiţiile economiei de piaţă, şi în Elveţia, în 2004, urmând stagiul de la Institutul Internațional pentru Dezvoltarea Managementului de la Lausanne.

Cu o carieră didactică completă în Academia de Studii Economice, debutând ca asistent universitar (1977) şi ajungând profesor universitar (1999) și conducător de doctorat în domeniul Finanțelor (din 2002), cu o activitatea științifică materializată în lucrările publicate ca autor sau coautor şi peste 350 de studii în revistele de specialitate, Florin Georgescu este un reper în comunitatea profesioniștilor, în domeniul academic, în Ministerul de Finanțe sau în breasla auditorilor financiari.

Vice-prim ministru și ministru de finanțe în două rânduri, membru al Parlamentului României și vicepreședinte și apoi președinte al Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaților în două legislaturi (1996-2004), Florin Georgescu este, din 2004, Prim-viceguvernator al BNR.

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter