Prof. univ. dr. Adrian Pop, keynote speaker în cadrul conferinței internaționale interdisciplinare “The Discovery of the Future in the Social and Human Sciences”

Prof. univ. dr. Adrian Pop, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice (SNSPA) și membru al Școlii Doctorale Multidisciplinare a SNSPA, a vorbit, în calitate de keynote speaker, la conferința internatională interdisciplinară “The Discovery of the Future in the Social and Human Sciences”. Evenimentul a fost organizat în perioada 6-8 iunie 2024, de Universitatea din Trento, prin Departamentul de Sociologie și Cercetare Socială, în colaborare cu Catedra UNESCO privind Sistemele Anticipative.

 

Conferința a reunit 94 de comunicări prezentate în cadrul secțiunilor paralele, precum și 11 comunicări prezentate în cadrul plenului conferinței de către keynote speakers. Prof. univ. dr. Adrian Pop a prezentat în plen comunicarea intitulată “Futures Studies and International Relations: Towards a Synergetic Relationship Under Complexity”. Realizând o analiză comparativă a evoluțiilor conceptuale, metodologice și instituționale ale studiilor prospective și relațiilor internaționale, comunicarea s-a axat pe evidențierea provocărilor, oportunităților, valorii adăugate și potențialului pe care cadrul analitic al complexității îl poate oferi instituirii unei relații sinergetice între cele două domenii de cercetare științifică.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget