Conferința “Bridging the Gap: From Brain Drain to Brain Circulation”

Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) vă invită, joi, 20 iunie 2024, la conferința “Bridging the Gap: From Brain Drain to Brain Circulation”. Evenimentul se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A, sector 1), Etajul 8, Sala 804, începând cu ora 9:30.

 

Conferința “Bridging the Gap: From Brain Drain to Brain Circulation” este organizată sub patronajul Parlamentului European de către trei masterande ale programului Erasmus Mundus Master’s of Arts: Euroculture de la Universitatea Jagiellonă din Cracovia, Polonia, în colaborare cu Facultatea de Administrație Publică (SNSPA).

 

Dezbaterea va oferi studenților o platformă de explorare a cauzelor, a impactului și a soluțiilor aferente fenomenului exodului creierelor în Europa Centrală și de Est.

 

Țări precum România se confruntă cu un deficit sever de forță de muncă, care accentuează disparitățile economice și provocările demografice din regiune. Evenimentul va reuni perspectivele cadrelor universitare, ale decidenților politici, atât din România, cât și la nivel european, precum și ale reprezentanților mediului de afaceri, pentru a discuta strategii care să încurajeze păstrarea și întoarcerea tinerilor. În cadrul conferinței veți avea ocazia de a asculta personalități renumite din mediul politic al României, precum domnul prof. univ. dr. Emil Constantinescu, președintele României (1996-2000), care va oferi o prezentare online în introducerea evenimentului, reprezentanți ai Comisiei Europene, precum Cireșica Feyer și Arthur Corazza, dar și prezentări legate de diversele proiecte în desfășurare, care au ca obiectiv atragerea românilor din diaspora în țară.

 

 

Confirmarea participării la conferința „Bridging the Gap: From Brain Drain to Brain Circulation” se poate face până miercuri, 19 iunie 2024, pe pagina evenimentului, unde puteți găsi și agenda completă, iar pentru mai multe informații puteți urmări paginile de Instagram și de Facebook ale evenimentului.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget