AI Edu Fest – evenimente dedicate utilizării inteligenței artificiale în educația universitară, organizate în cadrul proiectului AI EDU

Echipa proiectului “AI EDU – Inteligența artificială și noile tehnologii în procesele academice și etica universitară” (CNFIS-FDI-2023-F-0189 AI EDU) organizează, în perioada 29-30 mai 2023, la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A), AI Edu Fest, o serie de evenimente dedicate membrilor comunității academice SNSPA. Pe parcursul celor două zile se va discuta despre stadiul actual de dezvoltare a cercetărilor în domeniul inteligenței artificiale și se vor evidenția modalități de utilizare a inteligenței artificiale în educație și în afaceri, luând în calcul imperativele etice în ce privește utilizarea acestor resurse.

Luni și marți, între 10.00 și 14.00, în Sala Multifuncțională (parter), va fi organizat AI Lounge – coffee, networking, AI music & fun (facts), un spațiu deschis, de socializare și de informare privind AI și noile tehnologii care pot fi utilizate în educație.

Luni, 29 mai, între orele 11.00 și 12.30, va avea loc dezbaterea Dinamica AI. Provocări și oportunități. Printre vorbitori se numără Bogdan Ștefan, Chief Technology Officer la InnovX, Ana-Maria Stancu, Consultant în Transformarea Digitală la Robohub, Laur Neagu, cercetător și fondator al UNICORN IT SERVICES și Cristian Dascălu, Managing Partner la Techcelerator.Co (tbc). Evenimentul va include prezentări ale fiecărui speaker, urmate de o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri.

Între orele 13.00 și 14.30, invităm studenții și cadrele didactice să discute despre transformările digitale și tehnologiile AI în cadrul World Café: Cum transformă AI mediul academic?. Înscrierile pentru acest eveniment se fac completând acest formular.

Marți, 30 mai, între orele 12.00 și 13.30 în cadrul dezbaterii AI în era Google discutăm despre impactul AI asupra cercetării pentru dezvoltarea de produse, asupra inovării în afaceri, asupra evoluției rutinelor la locul de muncă și asupra dezvoltării profesionale.

Între orele 14.00 și 16.00, cadrele didactice și doctoranzii SNSPA sunt invitați să ia parte la masterclass-ul Boldly Teaching Where No One Has Gone Before: Exploring ChatGPT, Generative AI, and LLM for Education, susținut de către Cristian-Mihai Vidu. În cadrul întâlnirii participanții vor explora domeniul inteligenței artificiale reprezentat de ChatGPT, modelele de tip Generative AI și LLM. Masterclass-ul este dedicat persoanelor care nu au experiență anterioară în IT sau Data Science. Participanții vor afla informații cheie cu privire la stadiul actual al dezvoltării domeniului AI și despre cum pot utiliza în activitatea de predare instrumente specifice AI.

Proiectul “AI EDU – Inteligența artificială și noile tehnologii în procesele academice și etica universitară” urmărește înțelegerea, conștientizarea și promovarea bunelor practici în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale și a noilor tehnologii în cadrul proceselor academice, punându-se un accent special pe dimensiunile etice complexe, în condițiile specifice ale SNSPA. Proiectul este finanțat de CNFIS și implementat de SNSPA în perioada aprilie – decembrie 2023, sub coordonarea prof. univ. dr. Alexandra Zbuchea.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget