Andra Tarara, absolventă SNSPA, câștigătoare la Astra Film Festival 2021

Duminică, 12 septembrie 2021, a avut loc Gala de decernare a Premiilor Astra Film Festival 2021. Juriul, alcătuit din personalități culturale din România și din străinătate, a avut de evaluat 41 de filme înscrise în cele patru secțiuni competiționale – majoritatea prezentate la Sibiu în premieră mondială sau națională.

Cel mai bun film al Secțiunii România a fost considerat „Noi împotriva noastră”, regia Andra Tarara, absolventă a programului de masterat Studii Vizuale și Societate, de la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA (promoția 2018). Filmul a fost dezvoltat în cadrul atelierului de film documentar organizat la cursul Antropologie Vizuală și este parte din cercetarea aferentă lucrării de disertație (coord. lect. univ. Bogdan Iancu) a autoarei.

Lansat în 1993 ca un proiect inovator în Europa Centrală și de Est, Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu se evidențiază ca un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget