A șaptea ediție a Bucharest Security Conference

În perioada 20-21 octombrie 2023, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează cea de-a șaptea ediție a Bucharest Security Conference, una dintre cele mai mari conferinţe internaţionale pe teme de securitate şi apărare din România.

Evenimentul a luat naștere în cadrul Formatului de Cooperare București (B9) și este organizat anual, din 2016, de către SNSPA. Scopul conferinței este promovarea înțelegerii comune a amenințărilor la adresa securității între membrii și partenerii NATO, contribuind în același timp la consolidarea cooperării între țările membre ale grupului B9.

 

Ediția de anul acesta aduce în prim-plan statele din Europa Centrală și de Est din UE și NATO, care se găsesc pentru prima dată din 1989 în fruntea răspunsului la provocările de securitate ale continentului. În timp ce există un consens asupra faptului că este necesară o nouă arhitectură de securitate pentru continent, adecvată realităților regionale și globale actuale, dezacordurile cu privire la natura și detaliile unei astfel de arhitecturi persistă. În acest context de securitate, tema ediției de anul acesta este balanța de putere în Europa și la nivel regional, în arhitectura de securitate de după războiul din Ucraina.

 

Agenda conferinței cuprinde mai multe sesiuni de analiză și dezbatere, pe teme relevante contextului de securitate actual, precum: războiul din Ucraina, schimbarea echilibrului de putere și noua arhitectură de securitate, prioritățile în materie de securitate în Europa de Est precum și așteptările statelor din Balcanii de Vest față de sprijinul concret oferit de către România pentru procesul de integrare al acestora în Uniunea Europeană.

 

Evenimentul va reuni înalți oficiali, reprezentanți ai mediului academic, experți din domeniul relațiilor internaționale. Printre personalitățile care au confirmat participarea se numără Luminița Odobescu, Ministrul afacerilor externe, Harlan Ullman, Senior Advisor la Atlantic Council, partener instituțional al SNSPA, Kathleen Ann Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Oana Popa, şef al Delegației Uniunii Europene în Muntenegru, Jamie Shea, fost purtător de cuvânt NATO, Christopher Layne, profesor de relații internaționale la Texas A&M University (SUA).

 

Accesul se face doar pe bază de invitație.

 

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget