Miruna Iliescu

Anul absolvirii: 2013

Am absolvit: Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice

Studii universitare de: Licență (2013) și doctorat (2021)

Programul de studii absolvit (studii de licență/masterat/doctorat): Comunicare şi Relaţii Publice

 

Ce te-a făcut să alegi SNSPA?

Am terminat profil mate-info intensive, însă mereu m-au atras oamenii, interacțiunea cu tipologii cât mai diferite și înțelegerea lor… așa că am ales o facultate care să îmi permită să profesez într-un mediu dinamic și interactiv – comunicare și relații publice

 

Enumeră câteva cursuri specifice din programul universitar care ți-au plăcut cel mai mult și care te-au ajutat în carieră: Geopolitică, cultură și comunicare, marketing

Enumeră profesori care te-au influențat în mod deosebit și care au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea dvs. profesională: Radu Enache, Diana Cismaru

 

Care a fost primul loc de muncă relevant pe care l-ai obținut după absolvire și cum te-a ajutat experiența acumulată la universitate în această tranziție?

Accenture – Analist resurse umane pentru Mexic. M-a ajutat Erasmus-ul în Elche, Spania din anul 3 și materii precum managementul resurselor umane.

 

Cu ce te ocupi în prezent și care sunt principalele responsabilități ale postului tău?

Consultant sustenabilitate – realizarea rapoartelor de sustenabilitate, consultanță

 

Care sunt unele dintre cele mai valoroase învățăminte pe care le-ai obținut de-a lungul carierei?

Lumea se schimbă foarte repede, chiar și în domenii care păreau mai puțin flexibile. Trebuie să învățăm toată viața pentru a ne menține relvanți pentru angajatori, clienți, parteneri.

 

Cum te-a ajutat facultatea să te pregătești pentru profesia actuală?

Redactare, proofreading, exprimarea ideilor clară și concisă

 

Care sunt cele mai mari realizări pe care le-ai avut în carieră până acum?

Forbes 30u30, finalizarea doctoratului, titular pentru 2 cursuri (2 masterate la SNSPA)

 

Cum te implici în comunitatea din care faci parte sau în industria în care activezi?

Particip mereu când pot la activități de mentorat pentru elevi sau studenți și diverse programe sau evenimente pentru generația mai tânără.

 

Ai efectuat stagii de practică în domeniul tău de studiu în timpul vieții de student? Cum te-au ajutat aceste experiențe în dezvoltarea carierei?

Da, am avut internshipuri și de 6 ore neplătite. Începând din semestru 2, anul 1, am avut mereu un internship. Au fost experiențe utile pentru a-mi da seama ce nu vreau să fac (presă, agenție de PR) și să capăt experiență înainte de primul loc de muncă full time.

 

Care au fost cele mai importante lecții învățate în timpul vieții de student la SNSPA?

Trebuie să rămâi curios, să vrei să înțelegi cum funcționează lumea, organizațiile – o lecție pe care încă o aplic în toate mediile noi în care ajung și care, odată cu trecerea timpului, se dovedește o calitate din ce în ce mai rară (și mai apreciată).

 

Care sunt competențele cheie pe care crezi că ți le-ai dezvoltat în cadrul SNSPA?

Gândire critică, comunicare, time management.

 

Caracterizează SNSPA în 3 cuvinte:

Modernă, agilă, rezilientă.

 

Dacă ai putea da un sfat unui student actual în legătură cu valorificarea la maximum a experienței universitare pentru a-și dezvolta cariera, care ar fi acela?

Să aplice la oportunități de practică, să facă orice curs/training din industrie disponibil, să învețe atât la cursuri în sistem formal, cât și prin activități extrașcolare, non-formal.

 

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget