CIVICA condamnă violența și încălcarea libertăţii de exprimare în Iran

Miercuri, 12 octombrie 2022, CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a transmis o declarație comună prin care condamnă încălcarea flagrantă a libertăţii de exprimare în Iran.

 

CIVICA își exprimă solidaritatea față de studenții, profesorii și poporul iranian, care își exercită dreptul la libertatea de exprimare și salută curajul membrilor comunității academice, care continuă să protesteze în campusurile universitare din toată țara, chiar dacă răspunsul forțelor de securitate și de poliție iraniene la proteste a fost violent, nediscriminatoriu și a dus la pierderi substanțiale de vieți omenești.

 

Facem un apel la comunitatea internațională să condamne brutalitatea și agresiunea forțelor guvernamentale împotriva protestatarilor care își exprimă aspirațiile către libertate. Întotdeauna vom susține că universitatea trebuie să fie un spațiu al libertății, al diversității și al respectului necondiționat pentru drepturile omului.

 

Discriminarea împotriva femeilor în învățământul superior și nu numai ar trebui să ia sfârșit. Universitățile nu ar trebui să interzică accesul femeilor la anumite domenii academice, ci să ofere aceleași condiții de studiu pentru toți, indiferent de gen.

 

Alianța CIVICA și cele zece universități membre ale sale s-au angajat să promoveze rolul universităților în apărarea libertății, inclusiv accesul egal la învățământul superior, indiferent de sex, origine, religie sau orientare sexuală. Diversitatea, echitatea și incluziunea, precum și libertatea academică sunt în centrul misiunii noastre academice și societale. CIVICA va continua să acționeze ca o platformă dedicată încurajării dialogului bazat pe respect și pe angajamentul său ferm față de valorile dreptății, toleranței și solidarității.

 

Declarația integrală a CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter