CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale trece într-o nouă etapă, cu noi oportunități pentru studenții, profesorii și cercetătorii SNSPA

Joi, 13 octombrie 2022, cu ocazia zilelor Erasmus+, CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianța universitară din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), sărbătorește cea de-a treia sa aniversare, prin lansarea unei noi etape de dezvoltare și integrarea oficială a celor doi noi membri ai săi: IE University (Spania) și SGH Warsaw School of Economics (Polonia).

 

CIVICA, alianță care reunește în prezent zece instituții de învățământ superior de renume din Europa, însumând un număr total de 72.000 de studenți și 13.000 de cadre didactice, a conturat un set ambițios de acțiuni pentru viitor, într-un plan strategic pentru următorii patru ani. Alianța este gata să valorifice cunoștințele și experiența dobândite în etapa pilot a Inițiativei Universităților Europene, iar pentru următoarea perioadă de finanțare are noi proiecte și noi obiective care vor contribui la creșterea calității în educație și a excelenței în cercetarea europeană.

 

În această nouă etapă, CIVICA își propune să implementeze viziunea Universității Europene, universitatea viitorului, până în anul 2030. Printre numeroasele obiective ale celei de-a doua etape, CIVICA își va îmbogăți oferta academică și va extinde oportunitățile de mobilități, dezvoltând în același timp Campusul digital european. Legăturile dintre bibliotecile universitare membre vor fi consolidate, proiectele studențești din întreaga alianță vor fi încurajate și sprijinite, iar mediul comun de cercetare va fi revitalizat prin apeluri dedicate proiectelor de cercetare.

 

„Prioritatea este de a face din CIVICA o realitate pentru studenți, cercetători, doctoranzi și profesori”, a declarat Aurélien Krejbich, Director Executiv al CIVICA. „Credem că acest nou capitol va fi esențial în construirea Universității Europene a viitorului și pentru a stabili CIVICA ca actor principal în științele sociale.”, a completat acesta.

 

Declarația integrală a CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, aici.

 

Amintim că Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a făcut parte din primul val de trei universități românești declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene. CIVICA a fost selectat în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot. De la înființarea sa de către opt universități europene de științe sociale de top, CIVICA a reușit să dezvolte un campus interuniversitar cu adevărat european. Pe 27 iulie 2022, Comisia Europeană a anunţat că CIVICA a fost selectată şi va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activității.

 

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale reunește, în prezent, zece instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Austria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget