CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale este solidară cu Ucraina și solicită încetarea imediată a ostilităților

Vineri, 4 martie 2022, CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), alături de alte nouă universități de top din Europa, a transmis o declarație comună prin care condamnă cu fermitate agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei și își manifestă solidaritatea cu poporul ucrainean. Totodată, universitățile membre CIVICA își exprimă sprijinul pentru acordarea de asistență umanitară cetățenilor ucraineni.

 

Toate cele zece universități membre CIVICA deplâng victimele civile ale acestui război, ilegal și nedrept, și se alătură comunității internaționale pentru a solicita încetarea imediată a ostilităților.

 

Alianța CIVICA are numeroși studenți, profesori, personal nedidactic și absolvenți care sunt direct afectați și pentru a căror siguranță și bunăstare suntem profund îngrijorați în aceste momente critice. Solicităm Comisiei Europene și tuturor instituțiilor europene să ofere asistență în sprijinirea și integrarea, în special, a profesorilor și studenților care au fost nevoiți să își părăsească țara. Totodată, ne exprimăm solidaritatea față de universitățile partenere din Ucraina.

 

Alianța universitară CIVICA, în calitate de universitate europeană deschisă, contribuie permanent cu soluții pașnice și durabile la adresa provocărilor actuale, din Europa și din întreaga lume. Libertatea academică, autonomia, precum și schimbul constant de cunoștințe între studenți, profesori, cercetători și societate, sunt pilonii sistemului nostru de valori, ceea ce ne determină să apărăm valorile fundamentale ale Uniunii Europene, cum ar fi pacea, libertatea, demnitatea umană, democrația și drepturile omului, precum și respectarea dreptului internațional în toate circumstanțele.

 

Toate universitățile membre CIVICA sunt implicate în sprijinirea celor care se află în prezent în pericol. În această criză pe care o traversează Europa, CIVICA va rămâne fidelă misiunii sale de a promova dialogul și angajamentul față de valorile dreptății, toleranței și solidarității.

 

Declarația integrală a CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, aici.

 

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale reunește, în prezent, zece instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Ungaria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter