Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia prof. univ. dr. Valentin Mureșan

Comunitatea academică din SNSPA își exprimă regretul pentru dispariția prof. univ. dr. Valentin Mureșan, profesor de filosofie morală la Facultatea de Filosofie a Universității din București.

Personalitate marcantă a mediului academic și cultural, Valentin Mureșan a fost decan al Facultății de Filosofie, profesor admirat și iubit de generațiile de studenți pe care i-a îndrumat la Universitatea din București. A fost Distinguished Research Fellow al Centrului Uehiro pentru Etică Practică (Universitatea Oxford) şi membru al consiliului editorial al Journal of Applied Ethics and Philosophy (Universitatea Hokkaido, Japonia). A fost membru fondator și Director Onorific al Centrului de Cercetări în Etică Aplicată şi al Revistei Române de Filosofie Analitică.

Valentin Mureșan a publicat lucrări de filosofie morală (Platon, Aristotel, Kant, Mill, Hare), precum şi lucrări de etică aplicată, fiind autorul primei cărți din România pe tema managementului eticii. A tradus sau coordonat traducerea unui număr mare de lucrări în tradiţia analitică (R.M. Hare, B. Williams, H. Prichard, G. Moore etc.).

Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe!

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget