Conferința internațională “Big Data Analysis – Concepts, Applications and Challenges in Intelligence and Social Sciences”

Joi, 15 septembrie 2022, Centrul pentru promovarea Participării și Democrației din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează conferința internațională Big Data Analysis – Concepts, Applications and Challenges in Intelligence and Social Sciences”.

Experți de la SNSPA și de la alte trei universități europene au realizat un curs universitar inovator ce urmărește să încorporeze analiza Big Data în științele sociale și în alte domenii de activitate, astfel încât să ofere studenților și profesioniștilor din diverse domenii instrumente noi de analiză, adaptate rigorilor și provocărilor societății contemporane. Conferința este dedicată prezentării acestui curs și își propune să stimuleze o discuție despre aplicațiile și implicațiile Big Data în societate, atât din perspectiva educațională, cât și sub aspectul cercetării științifice și al aplicabilității practice.

 

Evenimentul, unic în peisajul academic românesc, include o abordare inedită, multidisciplinară a conceptului Big Data. După o sesiune plenară cu prezentări susținute de experți români și străini, din domenii precum științe politice, comunicare, IT, intelligence și securitate, științe juridice, despre impactul și utilizarea Big Data la nivelul societății, vor urma și două sesiuni paralele, dintre care una coordonată de experții CPD SNSPA și dedicată metodelor inovative de analiză a Big Data pentru cercetarea din domeniul științelor sociale.

 

Conferința se adresează tuturor celor interesați de acest subiect, celor care conștientizează importanța conceptului Big Data pentru societatea contemporană, pentru viața cotidiană și pentru domeniul în care activează/ studiază, celor care doresc să descopere instrumente noi de procesare și analiză a datelor, precum și celor care urmăresc să-și lărgească orizontul cunoașterii și sau să exploreze noi oportunități.

 

Conferința Big Data Analysis – Concepts, Applications and Challenges in Intelligence and Social Sciences va avea loc la Hotel Ramada Plaza (Str. Poligrafiei nr. 3-5, Sectorul 1, București), începând cu ora 9.

Mai multe detalii, aici.

 

Evenimentul este parte a proiectului „THESEUS. Connect the Disconnections – from Disparate Data to Insightful Analysis”, realizat de SNSPA prin intermediul Centrului pentru promovarea Participării și Democrației (CPD), în colaborare cu Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), Universitatea din Malta (UoM) și Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU). În cadrul proiectului, realizat cu suport financiar din partea EEA Grants – mecanismul financiar 2014-2021, experți de la cele patru universități europene au construit un curs universitar de introducere în Big Data, precum și o platformă de învățare online, destinate studenților, absolvenților și practicienilor din mai multe domenii.

 

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter