Conferință internațională, organizată de SNSPA, dedicată unui secol de dezvoltare constituțională a României

În perioada 24 – 26 noiembrie 2022, Departamentul de Drept “Victor Dan Zlătescu” al Facultății de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează, în format hibrid, cea de-a noua ediție a conferinței internaționale “Law and Administrative Justice from an Interdisciplinary Perspective”.

 

Evenimentul își propune să aprofundeze și să releve, prin tematica abordată, tradiția și semnificațiile dezvoltării constituționale a României, drepturile omului în contextual actual, noile provocări și perspective pentru Uniunea Europeană în contextul migrației și al schimbărilor climatice.

 

Secțiunea dedicată unui secol de dezvoltare constituțională a României, desfășurată în a doua zi a conferinței, a fost deschisă de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie. Au susținut prelegeri prof. univ. dr. Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale în perioada (2016-2022), și prof. univ. dr. Ioan Vida, președinte al Curții Constituționale în perioada (2004-2010) și cadru didactic la SNSPA.

 

Constituția din 1923 a fost unul dintre cele mai importante documente din istoria interbelică a României, un document politico-juridic de referință în dezvoltarea istoriei naționale. Aceasta a fost promulgată la data de 28 martie 1923 de Regele Ferdinand I și a devenit actul fundamental în baza căruia funcționau instituțiile statului român. Constituția din 1923 este cea care a fixat definitiv tiparele constituționalismului românesc, în aplicarea idealurilor democratice și naționale.

 

Conferința internațională “Law and Administrative Justice from an Interdisciplinary Perspective” se desfășoară la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A). Programul conferinței poate fi consultat aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter