Curs comun SNSPA-CEU, deschis tuturor masteranzilor SNSPA

Facultatea de Științe Politice (SNSPA) organizează pentru al treilea an consecutiv cursul Gendering Illiberalism, realizat împreună cu Central European University (Viena). Cursul este susținut de prof. Andrea Pető (CEU) și conf. univ. dr. Alina Dragolea (Facultatea de Științe Politice-SNSPA).

 

Cursul Gendering Illiberalism face parte din oferta de cursuri masterale comune oferite în cadrul consorțiului universitar CIVICA și propune o explorare a modului în care iliberalismul, un termen-cheie pentru înțelegerea evenimentelor recente din Centrul și Estul Europei, necesită o aprofundare suplimentară pentru a releva elementele care lipsesc din literatura academică și discursul public. Cursul va aborda teme provocatoare și actuale precum dimensiunea de gen a transformărilor iliberale din estul Europei; mișcări sociale, societate civilă și iliberalism; gen, religie, societate civilă și iliberalism; militarism în societăți autoritare.

 

Pe parcursul semestrului, vor participa la curs în calitate de invitați cadre didactice și activiști/activiste consacrați, precum Paula Villa (Universitatea Ludwig Maximilian din Munich și Președinta Asociației Sociologice din Germania), Matthijs Bogaards (Central European University), Zuzana Madarova (Comenius University), Carmen Gheorghe (E-Romnja și Universitatea București) și Oana Băluță (Universitatea București și SNSPA).

 

Cursul se desfășoară simultan în București și Viena, în fiecare marți, timp de 12 săptămâni, în intervalul orar 16:40-18:20. Cursul începe pe data de 19 septembrie se va finaliza pe data de 5 decembrie și are 6 credite.

 

Cursul este deschis pentru studenții și studentele SNSPA, care urmează programe de masterat în cadrul structurilor academice ale universității. Cei care doresc să participe pot opta pentru acest curs până pe data de 17 septembrie, transmițând la adresa de email alina.dragolea@politice.ro numele, facultatea din cadrul SNSPA și masteratul frecventat.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget