Sesiuni de informare și orientare, organizate în cadrul proiectului “CRESC – Echitate, Incluziune Socială și Acces la Educație de Calitate în SNSPA”

În cadrul eforturilor sale de promovare a oportunităților educaționale și de sprijinire a incluziunii sociale, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) derulează cu succes proiectul “CRESC – Echitate, Incluziune Socială și Acces la Educație de Calitate în SNSPA,” (CNFIS-FDI-2023-F-0121),  în perioada 27 martie – 15 decembrie 2023.

Proiectul și-a propus să ofere tinerilor din medii socio-economice defavorizate acces la informații și oportunități educaționale, inclusiv promovarea ofertei educaționale variate a SNSPA. Pentru a atinge acest scop, echipa proiectului a organizat o serie de sesiuni de informare și orientare în mai multe școli din județele Dâmbovița, Prahova, Călărași și Teleorman.

Aceste sesiuni au oferit elevilor o perspectivă clară asupra programelor de studii oferite de SNSPA, permițându-le să exploreze domeniile de interes și să înțeleagă beneficiile unei educații la SNSPA. Elevii au avut șansa de a interacționa cu cadre didactice și studenți SNSPA și au primit sfaturi valoroase pentru a-și contura viitoarea carieră.

Discuțiile din cadrul sesiunilor au inclus subiecte precum oferta educațională, împărtășirea experiențelor specifice vieții de student, procesul de admitere, consilierea în carieră și asistența financiară. Participanții au primit informații complete și răspunsuri la întrebările lor legate de traseul educațional și dezvoltarea personală.

Reacția elevilor a fost una pozitivă, cu un interes crescut față de oportunitățile de studiu la SNSPA. Mulți dintre acești tineri au demonstrat determinare și dorința de a-și continua studiile la această instituție de prestigiu și au început să își contureze planuri de carieră inspirate de experiențele studenților prezenți la sesiuni.

Echipa de implementare a proiectului continuă să lucreze în direcția promovării echității, incluziunii sociale și accesului la educație de calitate în cadrul SNSPA pentru toți tinerii, indiferent de proveniența lor socio-economică.

Prin proiectul “CRESC”, SNSPA continuă să sprijine incluziunea socială și să promoveze accesul la educație de calitate pentru toți tinerii, indiferent de proveniența lor socio-economică. În acest mod, SNSPA își menține angajamentul de a contribui la dezvoltarea viitoarei generații de lideri și profesioniști.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget