Cea de-a treia ediție a “Bucharest Security Conference”

În perioada 28-29 septembrie 2018, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va organiza cea de-a treia ediție a “Bucharest Security Conference”, una dintre cele mai mari conferinţe internaţionale pe teme de securitate şi apărare din România, care abordează evoluţiile recente în legătură cu agenda de securitate şi apărare pe frontiera Euro-Atlantică din Est.

Conferința va reuni înalți oficiali implicați în procesul decizional, reprezentanți din mediul academic și experți, pentru a analiza şi dezbate teme relevante precum punerea în aplicare a deciziilor cheie din cadrul Summit-ul de la Varșovia și reuniunea de la Bruxelles (2018), evoluția relațiilor dintre Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, securitatea regională, rolul comunicării strategice în arhitectura de securitate Euro Atlantică, rezilienţa, războiul hibrid, securitatea Balcanilor de Vest, securitatea energetică, securitatea cibernetică.

Printre vorbitorii care au confirmat prezenţa se numără: E.S. Ambasadorul Tacan ILDEM, Secretarul General Adjunct al NATO pentru diplomație publică, Ioan Mircea PAȘCU, vicepreşedinte al Parlamentului European, E.S. Ambasadoarea Simona MICULESCU, reprezentant al Secretarului General al ONU şi director al Biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Belgrad,  Żurawski vel GRAJEWSKI, consilier al Ministrului de Externe, Polonia, E.S. Sorin DUCARU, fost Secretar General Adjunct al NATO pentru provocări emergente, comandorul Juan OZORES MASSO, Deputy Commander, NATO Force Integration Unit Romania.

Bucharest Security Conference 2018 va evidenția rolul României în regiune ca factor de stabilitate. Scopul acestei conferințe este de a intensifica dialogul și de a promova o înțelegere și o viziune împărtășite între toți aliații, cu privire la riscurile și amenințările cu care ne confruntăm.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi Cartierului General al NATO.

Evenimentul se va desfăşura la Hotelul Athenee Palace Hilton şi cuprinde mai multe sesiuni de analiză și dezbatere. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Persoană de contact pentru relația cu media – Simona Virci – simonavirci@gmail.com.
Pentru mai multe detalii, accesați site-ul www.securityconference.ro
Facebook Page: Bucharest Security Conference.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter