Dezbatere online “Istoria și Memoria Holocaustului din Transnistria”

Centrul de Studii Israeliene „Theodor Herzl” din cadrul Facultății de Științe Politice (SNSPA) va marca Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului prin organizarea dezbaterii online “Istoria și Memoria Holocaustului din Transnistria”.

 

Evenimentul va fi organizat online, luni, 29 ianuarie 2024, de la ora 16:00.

 

Invitat special: Dr. Lily Pauker.

 

Dr. Lily Pauker, născută într-o familie de evrei deportați din Suceava, a adunat mărturiile supraviețuitorilor și ale copiilor supraviețuitorilor Holocaustului din Transnistria într-un volum bilingv, intitulat  „A fost odată în Bucovina”. Cartea, cu peste 1.000 de pagini, prezintă istoria evreilor suceveni înainte și după deportarea în Transnistria în 1941, prin intermediul amintirilor și imaginilor de familie ale copiilor unora dintre supraviețuitori, astăzi împrăștiați în întreaga lume. Evreii din Suceava au fost deportați în Transnistria, la data de 9 octombrie 1941, în timpul guvernării lui Ion Antonescu.

 

Moderatorul evenimentului: Drd. Eugenia Mihalcea, Claims Conference University Partnership in Holocaust Studies Lecturer, SNSPA

 

Studenții și cadrele didactice ale SNSPA, care doresc să participe la discuția online, se pot înregistra completând acest formular online.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget