Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni – ediția 2024

Ești rezident(ă) în Uniunea Europeană cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani și lucrezi la un proiect european? Dacă da, ai putea fi următorul câștigător al premiului Charlemagne pentru tinerii europeni! Înscrie-ți proiectul, primește până la 7 500 EUR și beneficiază de ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta în continuare inițiativa.

 

Calendar

  • 18 ianuarie 2024: Lansarea concursului
  • 12 februarie 2024: Data-limită de trimitere a proiectelor
  • Martie 2024: Anunțarea câștigătorilor de la nivel național
  • Mai 2024: Ceremonia de decernare a premiului la Aachen

 

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este un premiu acordat proiectelor gestionate de tineri care sprijină democrația în Europa și promovează cooperarea și înțelegerea atât în Europa, cât și la nivel internațional. Acesta evidențiază activitatea zilnică a tinerilor din întreaga Europă pentru consolidarea sentimentului de apartenență la o identitate europeană comună și sprijină participarea lor activă la dezvoltarea Europei.

Premiul este un proiect comun al Parlamentul European și al Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen și a fost creat în 2008.

Toate proiectele depuse vor fi evaluate mai întâi de juriul național al statului membru al proiectului, care va selecta o singură nominalizare. Dintre cei 27 de câștigători naționali, cei mai buni trei laureați europeni vor fi selectați de juriul european și vor primi un premiu în valoare de până la 7 500 EUR pentru proiectele lor.

 

Pentru mai multe detalii si înscrieri, accesează această pagină.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget