Eveniment online: “The Power of Prosecution Patterns. Addressing Antisemitism in Romania, Bulgaria and Germany”

Sâmbătă, 26 martie 2022, începând cu ora 4:00 PM EET (10:00 AM EST), echipa de cercetare a proiectului “When the Law is Silent: Hate Crime Prosecution and Implicit Bias in Law Enforcement Agencies (SILAW)”, câștigător al primei competiții de granturi CIVICA, vă invită la un eveniment online în cadrul căruia vor fi discutate rezultatele preliminare ale cercetării. Evenimentul este intitulat “The Power of Prosecution Crimes: Addressing Antisemitism in Romania, Bulgaria and Germany”.

 

Cercetători implicați în cadrul proiectului „When the Law is Silent: Hate Crimes Prosecution and Implicit Bias in Law Enforcement Agencies (SILAW)” sunt:

  • E. S. Dan-Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, lector univ. dr. la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA)
  • Prof. univ. dr. Nadège Ragaru, Sciences Po
  • Prof. univ. dr. Constantin Iordachi, Central European University
  • Drd. Oana-Cosmina Mihalache, SNSPA

 

Prima etapă a cercetării are în vedere compararea legislației pentru combaterea și prevenirea antisemitismului din trei state europene – România, Bulgaria și Germania, pentru a identifica posibile legături între eficiența aplicării legii și felul în care antisemitismul se manifestă în societate, respectiv relațiile de putere pe care aplicarea sau neaplicarea legii le pot genera. Proiectul are în vedere realizarea unui studiu empiric în România, respectiv realizarea unor interviuri cu persoane din sistemul judiciar, pentru a testa ipoteza existenței unei legături între prejudecățile implicite pe care acestea le-ar avea și aplicarea legii.

La evenimentul care va avea loc pe 26 martie vor participa reprezentanți ai mediului politic, academic, dar și experți din cadrul unor organizații guvernamentale și non-guvernamentale dedicate luptei împotriva antisemitismului, din România, Bulgaria, Germania, Austria și Statele Unite.

Evenimentul va fi organizat online, via Zoom – cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un e-mail către silaw@snspa.ro pentru a primi link-ul de logare.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget