Impactul roboticii și inteligenței artificiale asupra viitorului Uniunii Europene

Luni, 10 decembrie 2018, Asociația E-Civis și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează masa rotundă “Impactul roboticii și inteligenței artificiale asupra viitorului Uniunii Europene” – eveniment ce va avea loc în avanpremiera Forumului European al Roboticii 2019.

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), parter, Sala Multifuncţională, începând cu ora 10:00.

Evoluțiile din ultimii ani în domeniul roboticii și Inteligenței Artificiale anunță schimbări importante în multe domenii. În acest context apar foarte multe oportunități, dar și provocări privind modul de gestiune al acestora în perioada următoare, atât la nivel de implementare a noilor soluții cât și în ceea ce înseamnă reglementarea roboticii și Inteligenței Artificiale. Primii pași au fost deja anunțați de Uniunea Europeană printr-o serie de opinii și studii menite să indice etapele de urmat de către instituțiile de reglementare.

Suntem oare pregătiți pentru ce va urma? În ce măsură putem reglementa noile activități prestate de roboți sau evoluțiile generate de Inteligența Artificială? Ce rol și cât de mult se va implica România în această dezbatere?

În cadrul acestei întâlniri va fi lansată Harta Roboticii în România, un instrument de vizualizare a comunității de robotică din țara noastră, și va fi prezentat Ambasadorul Comunității de Robotică din România.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter