Conf. univ. dr. Mădălina Botan, speaker la primul festival european al jurnalismului și alfabetizării media, “Voices”

Conf. univ. dr. Mădălina Botan va participa, în calitate de speaker, la Festivalul european al Jurnalismului și Alfabetizării Media “Voices”, care va avea loc în perioada 14-16 martie 2024, la Florența. Festivalul este un eveniment de pionierat, o platformă interactivă pentru sute de specialiști în comunicare, jurnalism, științe politice, reprezentanți ai instituțiilor europene, ai mediului academic și cetățeni interesați de procesele democratice.

Conf. univ. dr. Mădălina Botan, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) și cercetător în cadrul Centrului de Cercetare în Comunicare, va prezenta rezultatele unei cercetări recente legate de implicarea tinerilor în alegerile din anul 2024. Prezentarea va avea loc în cadrul unui atelier dedicat angajamentului politic, cu accent pe apatia politică a tinerilor și insatisfacția acestora în raport cu liderii politici tradiționali.

Sesiunea va explora teme critice precum erodarea încrederii în mass-media și instituțiile democratice, peisajul în evoluție al (dez)angajării politice, dinamica unică a alegătorilor tineri, influențele contemporane care modelează opiniile alegătorilor și rolurile esențiale ale jurnalismului și mass-media în procesele democratice.

Festivalul Voices este cofinanțat de Uniunea Europeană și este rezultatul unei colaborări între șapte parteneri europeni, coordonați de Centre for Media Pluralism and Media Freedom din cadrul Institutul Universitar European din Florența (EUI).

Mai multe detalii aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget