Masa rotundă “Crisis economicas, sociales y politicas de America Latina y Europa”

Luni, 27 iunie 2022, Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) a organizat masa rotundă  “Crisis economicas, sociales y politicas de America Latina y Europa”.

 

Evenimentul a reunit o serie de experți din America Latină (Brazilia, Chile și Mexic) și Europa (România și Spania) și a facilitat un spațiu de discuții privind diferite aspecte sociale, economice și politice în actualul context al crizelor multiple. Discuțiile au avut în vedere contextualizarea crizelor actuale (sanitare, geopolitice, economice, ecologice) și impactul acestora la nivel național, subregional și/sau regional. De asemenea, evenimentul a oferit participanților, experți în domeniul științelor sociale, posibilitatea de a prezenta modele de interpretare a acestor crize.

 

Printre temele discutate s-au regăsit aspecte ce țin de nivelul național, precum criza constituțională din Chile, dar și unele care țin de nivelul supranațional, precum obstacolele identificate în lanțul de difuzare a informațiilor privind drepturile și obligațiile în cazurile detașării transnaționale a lucrătorilor în cadrul statelor membre ale Uniunii Europene, subiect central al proiectului STEP UP PROTECTION project – “Stepping up the European cooperation and communication among Public & Private organizations for the PROTECTION of posted worker’s rights” VS/2019/0383.

 

Speakerii evenimentului au fost:

  • Prof. univ. dr. Francisco Aldecoa Luzárraga, Universidad Complutense de Madrid, Spania, Doctor Honoris Causa al SNSPA,
  • Prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, Președintele Senatului SNSPA
  • Lect. univ. dr. Ioana Dodi, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA
  • Prof. univ. dr. Yamil Musa, Universidad del Alba, Chile
  • Prof. univ. dr. Roberto Peña, Universidad Nacional Autónoma de México, Mexic
  • Prof. univ. dr. Beatriz Perez, Universidad Autónoma Metropolitana, Mexic
  • Prof. univ. dr. Teresa Perez, Universidad Nacional Autónoma de México, Mexic
  • Prof. univ. dr. Filipe Reis, Universidade Estadual de Paraíba, Brazilia
  • Prof. univ. dr. Rafael Rosell, Universidad del Alba, Chile
Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter