Modul e-learning de managementul cunoștințelor dedicat IMM-urilor, dezvoltat prin proiectul Erasmus+KA2 KNOWMAN

Membrii echipei proiectului KNOWMAN anunță lansarea unui modul de e-learning gratuit de managementul cunoștințelor dedicat antreprenorilor, managerilor și angajaților din firmele mici și mijlocii, care activează în domeniul serviciilor de afaceri bazate intensiv pe cunoștințe (KIBS).

Modulul este structurat sub forma unor Knowledge Pills – pastile educaționale sub formă video sau text, care pot fi parcurse într-un timp scurt și independent una de alta. Acestea explică cele mai importante concepte și procese asociate managementului cunoștințelor, fiind grupate pe nouă teme principale: managementul cunoștințelor în IMM-urile KIBS; cunoștințele și importanța lor; documentarea cunoștințelor; crearea, obținerea și păstrarea cunoștințelor; partajarea și transferul de cunoștințe; managementul cunoștințelor și managementul resurselor umane; riscurile legate de cunoștințe și modalitățile de a le gestiona; utilizarea cunoștințelor; alte subiecte legate de managementul cunoștințelor.

Modulul poate fi parcurs pe website sau folosind aplicația dedicată pe telefonul mobil. Pentru detalii și pentru a parcurge modulul vă invităm să vizitați website-ul proiectului.

 

Printre rezultatele proiectului amintim publicarea:

  • unui studiu complex, la nivel european, care a reliefat nivelul de înțelegere și de implementare a managementului cunoștințelor în companii mici și mijlocii de tip KIBS. Rezultatele acestui studiu sunt disponibile aici.
  • unui ghid de acțiune în domeniul managementului cunoștințelor, dedicat IMM-urilor de tip KIBS. Ghidul este disponibil în limbile engleză, română, italiană, poloneză și estonă aici.
  • unui set de resurse utile, pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine domeniul managementului cunoștințelor.

 

KNOWMAN este un proiect Erasmus+ KA2 implementat de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), împreună cu Universitatea de Tehnologie din Tallin, Estonia (coordonator de proiect), Universitatea de Tehnologie din Gdańsk, Polonia, Universitatea din Padova, Italia, Camera de Comerț și Industrie a Estoniei și compania 4experience din Polonia. Coordonatorul instituțional din partea SNSPA este prof. univ. dr. Alexandra Zbuchea. Proiectul a fost implementat în perioada noiembrie 2021 – noiembrie 2023.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget