Academic Advance Hub, hub-ul de knowledge management academic al SNSPA, a fost actualizat

Membrii echipei proiectului “AI EDU – Inteligența artificială și noile tehnologii în procesele academice și etica universitară” (CNFIS-FDI-2023-F-0189 AI EDU), coordonat de prof. univ. dr. habil. Alexandra Zbuchea, anunță că recent a fost lansată o versiune actualizată a platformei Academic Advance Hub.

 

Academic Advance Hub este o platformă dedicată excelenței în predare și în cercetare a SNSPA, lansată în 2021, ca parte a proiectului “Academic Advance: dezvoltarea capacității de cercetare interdisciplinară de excelență a SNSPA în domeniul Management”, finanțat de CNFIS. Hub-ul oferă cercetătorilor și cadrelor didactice resurse informaționale, insight-uri și tool-uri, cu scopul sprijinirii progresului în procesele academice și de cercetare și consolidării rezilienței, în contextul dezvoltării tehnologiilor digitale și a Inteligenței Artificiale și a noilor provocări în sfera eticii pe care acestea le aduc.

 

Vizitatorii pot consulta pe platformă o serie de interviuri, articole de opinie, date privind rezultatele cercetării autorilor din SNSPA, pot găsi call for papers și date despre instrumente software utile în activitatea de cercetare și didactică.

 

Pentru popularea platformei cu informații de actualitate privind oportunități de publicare, conferințe academice, evenimente dedicate cercetătorilor sau profesorilor sau alte date care pot fi de interes pentru comunitatea academică SNSPA, invităm cadrele didactice și cercetătorii să trimită mesaje către directorul de proiect, prof. univ. dr. habil. Alexandra Zbuchea, pe adresa de e-mail instituțională.

 

Proiectul AI EDU – Inteligența artificială și noile tehnologii în procesele academice și etica universitară urmărește înțelegerea, conștientizarea și promovarea bunelor practici în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale și a noilor tehnologii în cadrul proceselor academice, punându-se un accent special pe dimensiunile etice complexe, în condițiile specifice ale SNSPA. Proiectul este finanțat de CNFIS și implementat de SNSPA în perioada aprilie – decembrie 2023.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget