O delegaţie a SNSPA s-a întâlnit cu preşedintele Biden Institute 

O delegaţie a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), condusă de rectorul universității, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a efectuat miercuri, 28 septembrie 2022, o vizită la Biden School of Public Policy and Administration (Universitatea din Delaware), unde a discutat cu Valerie Biden, preşedintele Biden Institute.

 

Rectorul SNSPA a fost însoţit de E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA și cadru didactic la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA), deputatul Ben-Oni Ardelean, absolvent SNSPA, conf. univ. dr. Diana Iancu, decanul Facultăţii de Administraţie Publică a SNSPA și manager instituțional CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, din partea SNSPA, și Albert Craiu, directorul Direcției Proiecte Strategice din cadrul universității.

 

Întâlnirea de miercuri este una de consolidare a relaţiilor de parteneriat dintre Universitatea din Delaware, Biden School, si SNSPA.

 

În cadrul întâlnirii s-au abordat liniile următorului acord dintre cele două instituţii de învăţământ, care va fi semnat la Bucureşti anul viitor şi care va urmări intensificarea schimbului de experienţă didactică şi de cercetare între cele două universităţi şi centrele lor dedicate studiului aplicat al politicilor şi administraţiei publice.

 

SNSPA, prin Facultatea de Administraţie Publică, are încă din anul 2014 un acord instituţional de mobilităţi Erasmus+ cu Universitatea Delaware şi Joseph R. Biden, Jr. School of Public Policy & Administration.

 

Iniţiatorul american al colaborării a fost profesorul Maria P. Aristigueta Coons, preşedintele de atunci al Asociaţei Americane de Administraţie Publică si fost decan la Delaware University. Din anul 2015, Maria P. Aristigueta Coons este Doctor Honoris Causa al SNSPA.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget