Oportunitate pentru studenții SNSPA – burse pentru 5 studenți care pot fi selectați într-un proiect de cercetare din cadrul CIVICA

Membrii proiectului „When the Law is Silent: Hate Crimes Prosecution and Implicit Bias in Law Enforcement Agencies (SILAW)”, câștigător în cadrul primei competiții de granturi de cercetare în cadrul consorțiului universitar CIVICA, sunt în căutarea unor studenți pentru activități de cercetare din cadrul proiectului.

Mai precis, studenții selectați se vor implica în realizarea unor interviuri cu polițiști, judecători și procurori, în vederea identificării și analizării unor eventuale vulnerabilități și deficiențe în evaluarea și aplicarea legii la nivelul parchetelor și instanțelor, cu privire la fapte care intră sub incidența legilor care incriminează actele de antisemitism în România. Vor fi selectați 5 (cinci) studenți din SNSPA, iar activitățile de cercetare se vor derula în perioada 1 octombrie 2021 – 30 aprilie 2022. Activitatea lor va fi remunerată prin acordarea unor burse în cuantum de 1.300 euro pentru fiecare dintre cei cinci studenți selectați. Bursele se acordă o singură dată și sunt valabile pentru toată durata proiectului.

 

Calendarul de selecție

 1. Înscrierea candidaților: 15-30 iulie 2021
 2. Analizarea documentelor depuse: 30 iulie – 1 august 2021
 3. Anunțarea rezultatelor: 2 august 2021
 4. Depunerea contestațiilor: 2 – 10 august 2021
 5. Anunțarea rezultatelor finale: 11 august

 

Comisia de selecție și contestații

 • Lect univ. dr. Dan Andrei Muraru, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA
 • Prof. univ. dr. Mihai Păunescu, Prorector SNSPA, Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene, SNSPA
 • Oana Mihalache, doctorand, Facultatea de Științe Politice, SNSPA

 

Condiții care trebuie îndeplinite de aplicanți și documentele necesare

Proiectul se adresează studenților masteranzi și doctoranzi din cadrul SNSPA, cu rezultate academice bune, care au studiat sau studiază în domeniile științe politice, drept, relații internaționale sau sociologie. Experiența de cercetare în proiecte similare reprezintă un avantaj, însă nu va fi decisivă. Documentele necesare pentru a aplica sunt următoarele:

 1. Curriculum vitae
 2. Listă de publicații, dacă este cazul
 3. Carte de identitate (copie)
 4. O lucrare academică proprie (min. 10 pag. – proiect, lucrare realizată ca parte a unui examen etc)

 

***Documentele necesare înscrierii pot fi trimise online, la adresa silaw@snspa.ro.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget