Președintele și fostul președinte al IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, în vizită la SNSPA

Miercuri, 3 aprilie 2024, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a primit vizita președintelui IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, Waldemar Siwiński. De asemenea, la întâlnire a participat fostul preşedinte al IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence (2009-2018), Jan Sadlak, Doctor Honoris Causa al SNSPA.

 

Discuțiile purtate au vizat, în principal, modalitățile de dezvoltare a colaborării între SNSPA și IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, în contextul consolidării procesului de internaționalizare a SNSPA, proces accelerat odată cu lansarea, în anul 2019, a alianței CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale. Totodată, discuțiile au subliniat importanța clasamentelor academice, provocările cu care se confruntă universitățile din România și modalitățile de a îmbunătăți performanța universitară.

 

SNSPA este membră a IREG, o afiliere care, de-a lungul timpului, a contribuit la dezvoltarea standardelor academice și care reflectă angajamentul reciproc pentru performanță, integrare și internaționalizare a învățământului superior.

 

IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence este o organizație internațională nonprofit, care realizează clasamente academice ale universităților și programelor de studii din întreaga lume. Clasamentele IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence sunt considerate a fi unele dintre cele mai prestigioase din lume și sunt utilizate de universități, studenți și guverne pentru a evalua performanța academică.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget