Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia prof. Camil Fuchs, lector invitat al Centrului de Studii Israeliene

Comunitatea academică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative își exprimă regretul pentru dispariția prof. Camil Fuchs, profesor emerit al Universității Tel Aviv, unul dintre statisticienii de top ai Israelului, lector invitat al Centrului de Studii Israeliene (SNSPA).

 

Camil Fuchs s-a născut la București, în anul 1945, și a emigrat în Israel în anul 1960. Acesta s-a specializat în statistica matematică, fiind o perioadă îndelungată profesor și șef de departament la Universitatea Tel Aviv. În paralel, a devenit un proeminent specialist în prognoza electorală, fiind unul dintre principalii analiști ai sondajelor politice de la cele mai importante canale de televiziune israeliene.

 

În noiembrie 2018, prof. Camil Fuchs a fost invitat al Centrului de Studii Israeliene “Theodor Herzl” din cadrul Facultății de Științe Politice (SNSPA). Prof. Fuchs a susținut, în fața studenților SNSPA, a rectorului universității, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu și a reprezentanților Ambasadei Israelului la București, o prelegere intitulată “Electoral Systems in Israel and Other States”. În semn de prietenie pentru SNSPA și pentru România, prof. Fuchs a ținut să vorbească în limba română, chiar dacă nu i-a fost tocmai ușor.

 

Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget