Rectorul SNSPA a participat la o nouă întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților

Joi, 24 iunie 2021, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat, alături de lideri și experți în învățământul superior din întreaga lume, la o nouă întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților (IAU).

 

Prof. univ. dr. Remus Pricopie este vicepreşedinte al IAU și face parte din Consiliul director al Asociației, format din 20 de membri aleşi, condus, în prezent, de preşedintele Pam Fredman, fost rector al Universității din Gothenburg (Suedia).

 

Această întâlnire a jucat un rol important în pregătirea lansării noului program internațional de leadership în învățământul superior, dezvoltat de IAU și dedicat factorilor de decizie și profesioniștilor din conducerile universităților. Programul se va desfășura online, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022 și se adresează liderilor din universități, cu scopul de a-și consolida abilitățile de conducere şi de a descoperi noi oportunități, provocări și strategii.

 

Asociația Internațională a Universităților (IAU), una dintre cele mai prestigioase organizații internaționale, care reprezintă la nivel global instituțiile de învățământ superior, a fost fondată în 1950, sub egida UNESCO. Asociația reunește instituții și organizații din aproximativ 120 de țări, stimulează cooperarea dintre acestea, dezbate probleme specifice mediului academic și propune soluții, capacitează experți, oferă asistență în elaborarea politicilor publice din domeniul învățământului superior și acordă sprijin membrilor, factorilor de decizie, profesorilor, cercetătorilor și studenților.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter