Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, alături de Ministrul Educației, Ligia Deca, în vizită la Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al al SUA

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și fost președinte al Boardului Comisiei Fulbright US-România (2009 – 2012, 2015 – 2019, 2021 – 2023), a participat, alături de Ligia Deca, Ministrul Educației, la o întâlnire de lucru cu Scott Weinhold, Secretar de Stat adjunct în cadrul Biroului de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al SUA. Discuțiile au avut loc la Washington D.C., luni, 12 februarie 2024.

 

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind evoluția programului Fulbright în România, a cărui implementare a debutat în anul 1960. Prin programul Fulbright cetățenii români beneficiază de burse de studiu și de cercetare în universități de prestigiu din SUA, iar cetățeni americani beneficiază de burse de studiu și cercetare în universități românești de renume. Până în prezent, peste 3.600 de studenți, profesori și cercetători români și americani au beneficiat de bursele Fulbright.

 

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget