Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: “Candidatura Președintelui Klaus Iohannis la șefia NATO este o decizie curajoasă, pe care trebuie să o susținem cu toții”

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), salută candidatura Președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO.

 

“Candidatura Președintelui Klaus Iohannis la șefia NATO este candidatura României. Aceasta reprezintă o dovadă palpabilă a dorinței țării noastre de a juca un rol central în consolidarea dialogului și securității euro-atlantice. Este o decizie curajoasă, pe care trebuie să o susținem cu toții. Nu este vorba despre o candidatură personală, ci despre modul în care se poziționează România în dialogul euro-atlantic. Românii își doresc ca reprezentanții lor să fie activi pe scena internațională, să fie parte a deciziilor politice globale și să își facă vocea auzită. Anunțul oficial al președintelui Iohannis reprezintă o materializare a acestei dorințe legitime.

 

Candidatura unui lider est-european la șefia NATO reprezintă un semnal important pe care România îl transmite partenerilor săi internaționali, un semnal de încredere, de responsabilitate și de parteneriat egal. Demersul lui Klaus Iohannis aduce în prim-plan nevoia de o nouă perspectivă în conducerea NATO, una care înțelege în profunzime complexitățile și sensibilitățile regiunii est-europene. Practic, NATO ar trebui sa aibă în fruntea sa o persoană care să perceapă cu adevărat pericolul de la granița estică. Alegerea unui lider din Europa de Est ar simboliza un pas semnificativ în direcția unei mai mari coeziuni și solidarități în cadrul Alianței, reafirmând în același timp angajamentul NATO față de apărarea fiecărui membru împotriva amenințărilor Rusiei.”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget