Admiterea 2024 la SNSPA

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea la studii universitare de licență și masterat, în luna iulie 2024, și la studii universitare de doctorat, în luna septembrie 2024.

 

Admiterea la programele de licență

Admiterea 2024 la programele de studii universitare de licență organizate de Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Facultatea de Management din cadrul SNSPA se va realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat. În perioada înscrierilor, 8-19 iulie 2024, candidații vor accesa platforma de admitere online, admitere.snspa.ro, unde vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate și vor selecta programele de studii și forma de învățământ (ZI/ID) pentru care optează. Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni pentru a crește șansele de a fi admis la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor la care candidatul s-a înscris.

 

Facultatea de Ştiinţe Politice își selectează candidaţii încă din primăvară. Aceștia au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Economie, Filosofie, Istorie, Limba română, Logică, argumentare și comunicare, Matematică, Geografie, Psihologie sau Sociologie. Înscrierile online pentru prima sesiune de pretestare se desfășoară în perioada 26 februarie-9 aprilie 2024, iar pretestarea se va desfășura sâmbătă, 20 aprilie 2024.

Pentru a fi admişi la Facultatea de Științe Politice, candidații care au participat la cel puțin una dintre cele două sesiuni de pretestare vor încărca, în perioada 8-19 iulie 2024, în platforma de admitere online, dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaților declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obținut-o).

 

Marți, 23 iulie 2024, SNSPA va afișa lista tuturor candidaților admiși la cele patru facultăți din cadrul universității. După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis. Calendarul admiterii la cele 11 programe de licență organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

 

 

Admiterea la masterat

În perioada 8-23 iulie 2024, SNSPA organizează înscrieri online pentru admiterea la programele de masterat. SNSPA are un portofoliu care cuprinde 58 de programe de masterat, în domenii precum: științe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relații internaționale și studii europene şi management. Platforma de admitere online oferă posibilitatea candidaților de a alege masterate din oferta educațională a tuturor structurilor academice din SNSPA.

 

Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online și admiterea. Condițiile de admitere sunt stabilite în funcție de domeniul fiecărui masterat și sunt afișate pe website-ul fiecărei structuri academice din SNSPA.

 

Pentru a fi admiși la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidații vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licență. După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis, conform calendarului anunțat de universitate.

Calendarul admiterii la cele 58 de programe de masterat organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

 

 

Admiterea la doctorat

Şcoala Doctorală din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează sesiunea de admitere la studii universitare de doctorat în luna septembrie 2024. Şcoala doctorală SNSPA acoperă o sferă largă a știinţelor socio-politice, cu deschideri aplicative spre cunoașterea și guvernarea societăţii. SNSPA organizează studii universitare de doctorat în următoarele domenii: științe politice (începând din anul 2000), științe administrative (începând din anul 2001), sociologie (începând din anul 2008), științele ale comunicării (începând din anul 2008), management (începând din anul 2019).

Înscrierile se desfășoară în perioada 2-13 septembrie 2024, la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A). Admiterea se face pe bază de interviu, în format fizic, și constă în prezentarea proiectului de cercetare doctorală. Mai multe detalii despre admitere, pe doctorat.snspa.ro.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget