Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în vizită la Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al SUA

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și preşedinte al Boardului Comisiei Fulbright US-România, s-a reîntâlnit joi, 2 februarie 2023, cu dl. Ethan Rosenzweig, Deputy Assistant Secretary for Academic Programs, Bureau of Educational and Cultural Affairs.

 

Discuțiile au vizat dinamica pozitivă a granturilor Fulbright și modalitățile de dezvoltare în viitorul apropiat, prin diversificarea tipurilor de programe.

 

Partea americană a apreciat eforturile statului român, în principal ale Ministerului de Externe, de a întări cooperarea strategică în domeniul educației, cercetării și culturii, în acord cu prevederile Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat în urmă cu 25 de ani, precum și cu acordul bilateral, în domeniul educației, reînnoit în octombrie 2013.

 

Programul Fulbright este cel mai cunoscut și prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului J. William Fulbright și, în prezent, funcționează în 160 de țări. Peste 400.000 de studenți, profesori, tineri artiști și profesioniști au beneficiat de bursele Fulbright, care le-au oferit posibilitatea de a studia, de a preda și de a desfășura activități de cercetare în Statele Unite ale Americii.

 

România participă la aceste schimburi bilaterale din anul 1960. Comisia Fulbright Româno-Americană acordă cetățenilor români burse de studiu și de cercetare în universități de prestigiu din SUA și cetățentilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești de renume. Până în prezent, peste 3.500 de studenți, profesori și cercetători români și americani au beneficiat de bursele Fulbright.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget