Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în vizită la Fundaţia Memorială a Victimelor Comunismului din Washington, DC

Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a avut joi, 2 februarie 2023, la Washington, o întrevedere cu Robert R. Williams, director al programelor academice din cadrul Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului. La întâlnire au mai participat Michal Harmata, director de comunicare, și Milda Mataciunaite-Boyce, director al programului de burse oferite de Fundație.

 

În cadrul discuției, a fost reconfirmată cooperarea dintre cele două instituții prin dezvoltarea unui parteneriat care să includă acordarea unor granturi de cercetare și să contribuie la promovarea şi prezervarea memoriei victimelor comunismului în rândul tinerilor.

 

Amintim că în luna noiembrie 2022, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a primit vizita E.S. Andrew Bremberg, preşedinte şi CEO al Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului din Washington, DC. Reprezentanții celor două instituții au convenit să definească un cadru de colaborare, care să fie aprobat oficial şi derulat începând cu anul universitar următor, care să permită dezvoltarea unor programe educaţionale comune, organizarea de evenimente ştiințifice, mobilități de cercetare şi publicații realizate în colaborare cu alte organizații similare din SUA şi Europa.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget