Rezultatele preînscrierii online la SNSPA

Duminică, 21 iunie 2020, s-au afișat rezultatele preînscrierii online pentru toate facultățile din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Preînscrierea online s-a desfășurat în perioada 18 mai – 16 iunie 2020, pentru a le oferi liceenilor posibilitatea de a afla care sunt șansele reale de a fi admiși la facultate, înainte de începerea examenului de bacalaureat.

Candidații care s-au preînscris online la programele de studii ale Facultății de Administrație Publică, Facultății de Comunicare și Relații Publice sau Facultății de Management au completat media generală obținută în clasa a XI-a, care reprezintă media de admitere, iar candidaţii preînscriși la Facultatea de Științe Politice au fost evaluați în urma unei pretestări online. Clasificarea candidaților preînscriși s-a realizat conform opțiunilor selectate, în ordinea descrescătoare a mediilor.

SNSPA scoate la concurs 800 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licență. Pentru a fi declarați admiși la facultate, în limita locurilor repartizate la buget și taxă, prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2020-2021, candidații preînscriși vor încărca în contul lor de candidat dovada promovării examenului de bacalaureat.

„Peste 3100 de tineri din toată țara ne-au arătat că își doresc să devină studenți SNSPA. Întregul proces al pre-admiterii s-a desfășurat în mediul online și, indiferent de locul în care s-au aflat candidații, au ales să fie preînscriși la unul sau mai multe programe de licență, de la toate cele patru facultăți ale SNSPA. Anul acesta, concurenţa la SNSPA este mai mare decât în alți ani, fiind în medie de patru candidaţi pe un loc la buget, pe toată universitatea.”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Duminică, 19 iulie 2020, SNSPA va afișa lista tuturor candidaților admiși la cele patru facultăți ale universității, iar în perioada 20-23 iulie 2020, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter