SNSPA face un apel către opinia publică și către politicieni, pentru a nu ignora pericolul pandemiei

În contextul creșterii accentuate în România a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a luat decizia de a păstra aceleași măsuri de prevenție, impuse și în perioada stării de urgență, în vederea limitării evoluției cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul membrilor comunității SNSPA.

Planul de măsuri este actualizat în permanență, în funcție de evoluția situației la nivel național și internațional. Accesul studenților, al cadrelor didactice și al vizitatorilor în sediile SNSPA se face doar pe baza unei programări prealabile. La intrarea în spațiile SNSPA, este verificată temperatura angajaților și a vizitatorilor. La momentul accesului și pe toată durata prezenței în spațiile SNSPA, sunt obligatorii purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de protecție față de alte persoane de 1,5 m. Angajații SNSPA au fost instruiți pentru a respecta și promova măsuri oportune de prevenție, începând cu cele igienico-sanitare incluse în procedurile și instrucțiunile specifice de lucru.

Atât studenții, cât și cadrele didactice au înțeles și au respectat măsurile restrictive pe care criza actuală le-a impus și și-au adaptat activitatea astfel încât procesul educațional să continue. Sesiunea de examene se desfășoară online, precum și examenele de finalizare a studiilor de licență și de masterat. De asemenea, întreg procesul de pre-admitere și admitere 2020 se desfășoară online.

 

SNSPA mulțumește tuturor celor care au contribuit eficient la prevenirea răspândirii noului coronavirus. Totodată, conducerea SNSPA face un apel către opinia publică, în general, și către politicieni, în particular, și îndeamnă la responsabilitate în fața pandemiei, chiar dacă au fost adoptate măsuri generale de relaxare. Așa cum arată toate studiile de specialitate din ultimele săptămâni, riscul infectării cu COVID-19 nu numai că nu a scăzut, dar este pe o curbă ascendentă, iar poziționările publice care ignoră evidența științifică nu fac decât să crească riscurile de infectare a populației.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter