Rezultatele proiectului SNSPA “Angajament pentru Climă”, prezentate la conferința „Zilele Educației pentru Climă”, organizată de Comisia Europeană

În perioada 7-9 noiembrie 2022, Comisia Europeană organizează conferința „Zilele Educației pentru Climă”, adresată elevilor, studenților, profesorilor, ONG-urilor, factorilor de decizie locală, națională sau de la nivelul Uniunii și tuturor celor interesați de acțiunea climatică și eforturile depuse pentru combaterea schimbărilor climatice.

În cea de-a treia zi a conferinței, în cadrul unui panel ținut în limba română, vor fi prezentate rezultatele proiectului “Angajament pentru Climă”, proiect realizat de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în parteneriat cu Fundația Terra Mileniul III și Asociația Reper 21, și finanțat prin Active Citizens Fund Romania. Scopul proiectului este creșterea conștientizării, implicării civice şi educării cetăţenilor din România, în combaterea cauzelor şi efectelor schimbărilor climatice. Un accent deosebit în cadrul proiectului este pus pe populaţia tânără, care va fi cea mai afectată de efectele generate de schimbările climatice.

 

Gazdele discuției vor fi Andrei Bontaș, student la Facultatea de Științe Politice (SNSPA) și Lavinia Andrei, președinta Fundației Terra Mileniul III.

Vor lua cuvântul la această dezbatere:

  • Corina Luiza Puișor – profesor de Geografie la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, Călărași, județul Călărași
  • Rodica Răcășanu – profesor de Chimie la Colegiul Național I. L: Caragiale din Moreni, județul Dâmbovița
  • Niculina Zuga – profesor de Chimie la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino”, Târgoviște, județul Dâmbovița
  • Mihai Dănilă – doctorand SNSPA.

 

Discuțiile se vor concentra asupra primului curriculum privind Educația pentru Schimbările Climatice, realizat în cadrul proiectului “Angajament pentru Climă”, pilotarea acestuia la clasă, dar și despre educația non-formală pe tema schimbărilor climatice, adresată studenților.

 

Confirmarea participării la eveniment se poate face prin completarea unui formular disponibil aici.

 

Pentru detalii suplimentare vă puteți adresea la: matei-andrei.bontas.20@politice.rolavinia.andrei@terramileniultrei.ro

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget