10 stagii de practică pentru studenții SNSPA, organizate la Centrul de Studii Europene

Centrul de Studii Europene, una dintre principalele structuri de predare și cercetare din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA), a lansat apelul de selecție pentru stagiari.

Înființat în 2003, Centrul de Studii Europene formează viitori experți în domeniul studiilor europene și implementează proiecte naționale și internaționale, sub coordonarea lect. univ. dr. Miruna Butnaru-Troncotă. Scopul Centrului este construirea unui pol de expertiză în domeniul studiilor europene din România, dorind a fi o punte între experții din mediul academic și practicienii de la nivel național și european. Preocupările noastre de cercetare se concentrează asupra temelor cheie din studiile europene ale momentului, instituţiile și politicile europene, guvernanţă europeană şi relaţiile internaţionale ale Uniunii Europene, cu un focus special pe vecinătatea strategică a României.

 

Ne dorim ca 10 studenți din cadrul SNSPA, creativi și curioși din fire, să se alăture echipei, pentru perioada 1 martie – 1 iunie 2021, în regim de lucru part-time și exclusiv online (10 ore pe săptămână). Ei vor lucra pe micro-echipe tematice de 2/3 persoane, sub coordonarea unui mentor, dar vor participa cu toții la ședința săptămânală de planificare. Poate aplica orice student/ă din #SNSPA (licență sau master, orice domeniu de specializare), pasionat/ă și interesat/ă de UE.

Acest internship poate fi o experiență de învățare ghidată care va cuprinde: organizare de evenimente; scriere de micro-analize pe teme europene pentru site-ul Știri europene; abilități de dezvoltare a tot ce ține de social-media și de creșterea paginii CES; implicarea în 2 rețele academice Erasmus cu parteneri internaționali. Pe scurt – înveți să te coordonezi într-o echipă nouă, să respecți un deadline, îți dezvolți abilități de comunicare și relaționare și să faci față unui mediu multicultural. Stagiul CES, deși e neplătit, va fi recunoscut ca experiență profesională (și bineînțeles poate fi echivalat cu practica cerută la facultate). De asemenea, avem multă flexibilitate pentru a adapta activitățile programului tău de cursuri.

Calendarul înscrierilor:

Pasul 1 – până joi, 24 februarie, ora 12:00 (ziua), trimite-ne la adresa de email ces@snspa.ro un CV Europass + 5 rânduri despre motivația ta pentru a urma acest stagiu (în corpul mail-ului), subliniind ceea ce te face unic pentru echipa noastră, dar și aria ta specifică de interes dintre următoarele:

a. traduceri, cercetare & analiză pe teme europene;
b. comunicare, social media & design grafic;
c. organizare de evenimente pe teme europene în format fizic/online & realizare de interviuri și podcasturi cu experți.

Pasul 2 – Cei preselectați vor fi invitați la un interviu online pe ZOOM, în perioada 25-26 februarie 2021;
Pasul 3 – Dacă ai trecut și de interviu, din 1 martie 2021 – U join the team! Gata, ne apucăm de treabă și programăm prima ședință!

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter