SNSPA susține vaccinarea împotriva COVID-19 și mulțumește medicilor și autorităților implicate

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) susține campania de vaccinare împotriva COVID-19, considerând că imunizarea prin vaccinare este nu doar un gest de protecție personală, ci și un act de civism, de responsabilitate și de respect față de ceilalți membri ai comunității.

SNSPA a reușit să programeze, pentru vaccinarea împotriva COVID-19, peste 80% din profesorii titulari ai universității, care și-au exprimat disponibilitatea de vaccinare, iar, până în prezent, 50% dintre aceștia s-au vaccinat, cu una sau ambele doze. Având în vedere că numărul de locuri disponibile în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din București este limitat, înscrierea angajaților SNSPA în platforma națională de programare s-a realizat cu prioritate pentru persoanele de peste 65 de ani sau care suferă de afecțiuni cronice. Ulterior, în limita locurilor rămase, au fost programați și ceilalți angajați care și-au exprimat acordul pentru imunizare.

Până în acest moment, campania de vaccinare s-a derulat în condiții foarte bune, iar munca celor care au făcut posibil acest lucru trebuie recunoscută.

SNSPA apreciază în mod special eforturile depuse de către Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 și mulțumește personalului medical din toată țara, implicat în această campanie.

„În faţa crizei sanitare pe care o traversăm, trebuie să fim solidari și să susținem, fiecare în parte, instituţiile statului aflate în prima linie pentru protejarea sănătăţii publice. Succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 depinde de efortul comun al tuturor cetățenilor. Este de salutat faptul că românii au înțeles importanța vaccinării și că procentul populației vaccinate continuă să crească, în pofida unor mesaje înșelătoare, de descurajare și de dezinformare, prezente în spațiul public. Vaccinarea reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri în timpul epidemiilor. Acesta este un moment de cotitură pentru viitorul nostru, iar singurele noastre instrumente, pentru a câștiga această luptă, sunt solidaritatea, încrederea în instituțiile statului, care gestionează māsurile împotriva pandemiei, şi respectul față de informațiile certificate de oamenii de știință”, a susținut prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget