Admiterea la programele de licență ale Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)

Admiterea la programele de licență ale Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) a cetățenilor români cu domiciliul în România, precum și a cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi din Confederaţia Elveţiană, se face online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro, în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, respectiv a mediei examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2024-2025.

 

Consultă oferta educațională a Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) și condiţiile de admitere! Alege programele de studii care răspund cel mai bine aptitudinilor, pasiunilor și dorințelor tale de formare.

Programele de studii

Comunicare și Relații Publice (IF)

Durata: 3 ani (6 semestre, 180 ECTS)
Forma de învățământ: cu frecvenţă (ZI)
Limba de studiu: română

Disciplinele studiate, aici.

 

Publicitate (IF)

Durata: 3 ani (6 semestre, 180 ECTS)
Forma de învățământ: cu frecvenţă (ZI)
Limba de studiu: română

Disciplinele studiate, aici.

 

Comunicare și Media Emergente/Communication and Emerging Media (IF)

Durata: 3 ani (6 semestre, 180 ECTS)
Forma de învățământ: cu frecvenţă (ZI)
Limba de studiu: engleză

Disciplinele studiate, aici.

 

SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior. Pentru admitere, universitatea scoate la concurs locuri finanțate de la buget (fără taxă) și locuri în regim cu taxă. Vezi numărul locurilor de buget, aici.

 

Calendarul admiterii online la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)

 • Înscrieri online: 8 – 19 iulie 2024, ora 14:00
 • Afișarea rezultatelor în urma evaluării probei de competență lingvistică pentru programul de studii Comunicare și Media Emergente/Communication and Emerging Media (IF): 20 iulie 2024
  • Depunerea contestațiilor la probă de competență lingvistică: 21 iulie 2024
  • Afișarea rezultatelor contestațiilor la proba de competență lingvistică: 22 iulie 2024
 • Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 23 iulie 2024
 • Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 24 – 25 iulie 2024
 • Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi din listele de așteptare: 26 și 29 iulie 2024

 

 

Informații privind admiterea la Facultatea de Comunicare și Relații Publice pentru:

 • Cetăţenii din Republica Moldova, Albania, Ucraina de origine etnică română – click aici
 • Non-EU Citizens interested in becoming students at the Faculty of Communication and Public Relations, please visit this page

 

 

Cum se desfășoară înscrierea online la programele de licență ale Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)

Pentru înscrierea la concursul de admitere online, candidații sunt invitați să urmeze acești pași:

Pasul 1. Pregătirea înscrierii
Înscrierea online la Facultatea de Comunicare și Relații Publice se desfășoară în perioada 8 – 19 iulie 2024.

Pentru înscrierea online la SNSPA ai nevoie de:

 • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
 • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
 • aproximativ 15 minute pentru selectarea facultății și a programelor de studii la care vrei să te înscrii, completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.

 

Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii (Poți încărca în platforma de admitere documentele, în format *.pdf, *.png sau *.jpeg/jpg).

Fotografiază sau scanează următoarele documente necesare înscrierii:

 • certificatul de naștere,
 • cartea de identitate,
 • diploma de Bacalaureat (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de liceu promoţia 2024 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului, în care se menţionează atât media generală obţinută la examenul de Bacalaureat, cât şi notele obţinute la probele susţinute.
 • adeverinţă medicală tip, eliberată de medicul de familie,
 • certificatul de căsătorie (dacă este cazul),
 • documente care demonstrează încadrarea candidatului în una din categoriile speciale: olimplici naționali sau internaționali, absolvenți cu diploma de bacalaureat proveniți din licee din mediul rural, absolvenți proveniți din sistemul de protecție socială, persoanele cu cerințe educaționale speciale/dizabilități și candidați aflați în situații de risc (document scanat sau fotografie a documentului).
 • Dacă vei alege programul de studii Comunicare și Media Emergente/ Communication and Emerging Media de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, redactează în limba engleză scrisoarea de motivație, conform cerințelor de aici.

 

 

Dacă ai întrebări:

 • Verifică dacă întrebarea ta nu și-a găsit deja răspunsul la secțiunea “Întrebări frecvente
 • Dacă ai întrebări privind programele de studii ale Facultății de Comunicare și Relații Publice sau modalitatea de înscrierea online, trimite un e-mail la adresa admiterelicentafcrp@comunicare.ro.

 

Pasul 2. Completează contul de candidat la admiterea la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA)

Platforma de admitere se deschide pe 8 iulie, la ora 9:00 și se închide pe 19 iulie, la ora 14:00. În perioada înscrierilor accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți contul de candidat/ă la admiterea la SNSPA.

Înscrierea online se realizează rapid.

 • Selectează și ordonează, în funcție de preferințele tale, programele de studii la care vrei să te înscrii la Facultatea de Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA). Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA.
 • Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, scanate/fotografiate.
 • Asigură-te că ai completat corect media examenului de Bacalaureat, care va reprezenta media ta de admitere.
 • Candidaţii care optează pentru programul de licență Comunicare și Media Emergente (cu predare în limba engleză) vor încărca pe platforma admitere.snspa.ro o scrisoare de motivație redactată în limba engleză. Această scrisoare este necesară pentru certificarea competenței lingvistice a candidaților, se notează cu calificativul „admis” sau „respins” și nu intră în calculul notei de admitere.
 • Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat. Achită online taxa de înscriere, direct din contul de candidat, sau încarcă dovada plății, dacă ai achitat taxa prin ordin de plată / internet banking.

 

Pasul 3. Finalizează înscrierea

După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare. Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea.
Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. Previzualizează „Fișa de înscriere” pentru a te asigura că opțiunile, informațiile și documentele încărcate sunt corecte. Apasă butonul “Finalizează înscrierea”! numai după ce ești sigur că ai completat toate informațiile corect și ai făcut opțiunile dorite.

 • Atenție! După apăsarea butonului “Finalizează înscrierea”! nu mai poți face modificări.

După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.

 • Atenție! După finalizarea înscrierii, vei primi, pe mailul folosit la crearea contului de candidat/ă, codul tău unic de înscriere. Folosind acest cod, te vei regăsi pe listele publicate cu rezultatele admiterii.

 

Ce ar trebui să mai știi:

 • După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.
 • Marți, 23 iulie 2024, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la cele patru facultăți ale SNSPA, precum și detaliile legate de înmatriculare.
 • Afișarea rezultatelor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice se face după prima opțiune. Ocuparea locurilor se realizează în ordinea descrescătoare a mediei de la bacalaureat. În situaţia în care candidatul formulează şi altă opţiune, aceasta poate fi valorificată doar atunci când rămân locuri neocupate după înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi la prima opțiune. Un candidat va fi repartizat la un singur program de studii universitare de licență cu finanțare de la buget, indiferent de numărul opțiunilor sale. Candidații care doresc să urmeze și un al doilea program de studii simultan, conform prevederilor legale, vor fi repartizați conform opțiunilor și în raport cu media de concurs. Al doilea program de studii poate fi urmat doar în regim cu taxă.
 • Urmărește permanent calendarul admiterii și website-ul Facultății de Comunicare și Relații Publice. După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă) și înmatriculează-te. Neprezentarea la secretariat în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat.

Taxe

Taxa de înscriere la concursul de admitere: 80 de lei. Modalitate de plată a taxei de înscriere, aici.

Taxa de înmatriculare: 100 lei

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget