Concursul de eseuri „Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”

Recrudescența îngrijorătoare a flagelului extremismului și antisemitismului, cu o amplificare considerabilă a atacurilor verbale şi fizice împotriva evreilor, a sinagogilor, instituțiilor şi cimitirelor evreiești în Europa și în lume impune în prezent combaterea globală a urii faţă de evrei, a rasismului şi xenofobiei.

 

Complexul Educațional LAUDE-REUT, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la București, Ambasadei Statului Israel la București, Ambasadei SUA la București, Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, Fundației Reut (fostă Fundația Ronald S. Lauder), Fundației Magna Cum Laude Reut și Fundației Jean Waldman, organizează concursul de eseuri “Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”.

 

Concursul se desfășoară în perioada 1 – 28 februarie 2022. Regulamentul de desfășurare, aici. 

 

Concursul se adresează următoarelor categorii:

a) elevi, clasele IX-XII;

b) cadrele didactice, specialitatea istorie, socio-umane, limba română, limbi moderne;

c) studenți ai facultăților cu profil istorie, socio-umane de la Universitățile din România.

 

Tematica concursului cuprinde teme, ca de exemplu:

  • Învățăminte ale istoriei – predarea Holocaustului.
  • Abordări metodologice la lecția de istorie privind Holocaustul.
  • Modalități de combatere a extremismului și antisemitismului la lecția de istorie.
  • Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele.

 

Cei care doresc să participe la concurs vor completa formularul de înscriere. Participanții vor realiza un eseu, care va cuprinde 300 de cuvinte, inspirat din tematica concursului.  Formularul de înscriere și eseul se vor transmite în același mesaj email la adresa 1700ani@laude-reut.ro NU MAI TÂRZIU de data de 28 FEBRUARIE 2022.

 

Vor fi desemnați, în ordinea descrescătoare a punctajului câte cinci câștigători (un premiu I, un premiu II, un premiu III, două mențiuni) pentru fiecare dintre grupurile menționate în cadrul categoriilor de la grupul-țintă.  Toți participanții vor primi diplome de participare.

 

Eseurile vor fi publicate într-o lucrare de tip mărturie dedicată celebrării a 1700 de ani de istorie și cultură evreo-germană (321-2021).

Pentru mai multe informații referitoare la concurs, vă rugăm să contactați organizatorii concursului, la adresa de e-mail 1700ani@laude-reut.ro.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget