Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) a consolidat comunitatea de profesioniști în comunicarea medicală din România

Sâmbătă, 16 iunie 2024, o nouă promoție de specialiști a absolvit programul postuniversitar „Comunicare în domeniul sănătății”, organizat de Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), cu sprijinul Colegiului Medicilor din România.

 

Scopul principal al programului a constat în îmbunătățirea abilităților de comunicare ale profesioniștilor în vederea creșterii calității actului de îngrijire medicală și consolidarea încrederii publicului în profesia medicală, într-un context dominat de digitalizarea comunicării și pierderea încrederii în știință.

 

Prin acest program, reprezentanții din colegiile teritoriale și din biroul executiv al Colegiului Medicilor din România și-au dezvoltat competențele de comunicare cu pacienții, cu mass-media și social media, precum și abilitățile de combatere a dezinformării și de gestionare a crizelor de comunicare din sectorul de sănătate. Antrenarea acestor competențe complexe de comunicare pentru profesioniștii și managerii din acest sector contribuie la o gestionare optimă a situațiilor de risc și criză, precum și la o comunicare cu mass-media eficientă, bazată pe principii etice și strategice.

 

 

În prezent, Facultatea de Comunicare și Relații Publice are deja o comunitate consolidată de specialiști în comunicarea medicală, aceasta fiind cea de-a treia serie de absolvenți ai acestui program postuniversitar. Acești specialiști vor contribui la transformarea modului în care se comunică în domeniul sănătății. Necesitatea unei planificări strategice a comunicării pentru transparența și încrederea în sistemul de sănătate, precum și dezvoltarea abilitaților de comunicare publică, cu mass-media și cu pacienții, rămân deziderate esențiale în sectorul de sănătate.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget