“Provocări și soluții AI în educație” – masterclass dedicat doctoranzilor și cadrelor didactice din SNSPA, organizat prin proiectul AI EDU

Echipa proiectului “AI EDU – Inteligența artificială și noile tehnologii în procesele academice și etica universitară” organizează marți, 26 septembrie 2023, ora 12:30, la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A), un masterclass cu tema “Provocări și soluții AI în educație”, dedicat doctoranzilor și cadrelor didactice din SNSPA.

 

Înscrierile se fac online, prin completarea unui formular de participare, disponibil aici.

 

O descriere a masterclass-ului poate fi consultată mai jos:

Inteligența artificială (AI) influențează aproape fiecare domeniu al vieții moderne, de la divertisment, comerț și asistență medicală, până la operațiunile proceselor interne ale organizațiilor. Netflix știe ce filme și seriale vor să vadă cinefilii, Amazon știe când și unde le place clienților săi să facă achiziții, iar Google știe ce caută utilizatorii. Toate aceste informații pot fi utilizate pentru a crea profiluri personale foarte cuprinzătoare, care pot fi utile nu doar pentru analiza comportamentală și direcționarea către anumite produse și servicii, ci și pentru a prognoza tendințele economice, schimbările politice și pentru a înțelege atitudinea oamenilor față de diferite subiecte. Există multe speranțe că inteligența artificială ar putea duce la progrese semnificative în toate aspectele vieții. Ea poate ajuta la organizarea proceselor interne ale organizațiilor, precum și la dezvoltarea și/sau transformarea întregii societăți. Considerăm că ambele direcții sunt la fel de importante pentru fiecare dintre noi. De-a lungul prezentării vom încerca să oferim o listă de beneficii politice, economice și administrative în utilizarea aplicațiilor AI.

 

Proiectul “AI EDU – Inteligența artificială și noile tehnologii în procesele academice și etica universitară” urmărește înțelegerea, conștientizarea și promovarea bunelor practici în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale și a noilor tehnologii în cadrul proceselor academice, punându-se un accent special pe dimensiunile etice complexe, în condițiile specifice ale SNSPA. Proiectul este finanțat de CNFIS și implementat de SNSPA în perioada aprilie – decembrie 2023, sub coordonarea prof. univ. dr. Alexandra Zbuchea.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget