Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ediția din 2022 a Galei organizate de Consiliul Atlantic la Washington

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat miercuri, 11 mai 2022, la Washington, la ediția din 2022 a Galei festive organizate de Consiliul Atlantic, una dintre cele mai influente și prestigioase organizații de tip think-tank din SUA și un partener al SNSPA.

 

Fondat în 1961, când administrația Kennedy își găsea bazele de politică externă și căuta să unească un grup disparat de atlantiști, Atlantic Council este acum unul dintre principalele grupuri de reflecție din lume – cunoscut pentru reunirea factorilor de decizie la nivel înalt, cercetare și oferind o perspectivă rapidă într-o gamă largă de probleme și regiuni. Începând cu 2021, Atlantic Council sărbătorește șaizeci de ani de activitate.

 

În cadrul evenimentului, au fost decernate premiile Consiliului Atlantic, care celebrează anual persoanele cu cele mai înalte performanțe și care întruchipează esența pilonilor relației transatlantice. Dacă anul trecut Consiliul Atlantic i-a premiat pe eroii care au ghidat lumea printr-o pandemie istorică, cu efortul și inovația lor, ediția 2022 a Galei a onorat poporul ucrainean, oferindu-i un premiu pentru curajul și rezistența de care au dat dovadă în războiul declanșat de Federația Rusă. În acest sens, președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, și generalul James L. Jones, fost comandant suprem al Aliaților NATO și Președinte executiv emerit în cadrul Consiliului Atlantic, au transmis în intervențiile lor mesaje de susținere și de solidaritate la adresa poporului ucrainean, pe care l-au onorat pentru curajul de a-și apăra propria țară și de a proteja valorile democratice, pentru propriul stat și pentru întreaga lume.

 

Printre personalitățile marcante, aflate în prim-plan la ediția din acest an a Galei Consiliului Atlantic, se numără: premierul italian Mario Draghi, CEO-ul companiei ENI, Claudio Descalzi, și cântăreața ucraineană Jamala. Aceștia au fost premiați pentru angajamentul lor față de misiunea Consiliului de a modela împreună viitorul global.

 

La ceremonie au participat actuali și foști șefi de stat, demnitari străini, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației SUA, comandanți militari, lideri mondiali din mediul de afaceri și mass-media.

 

Consiliul Atlantic este un think-tank în domeniul relațiilor internaționale, care gestionează zece centre regionale și programe funcționale legate de securitatea internațională și economia globală. Prin studiile pe care le publică, ideile pe care le generează și comunitățile de experți pe care le construiește, Consiliul Atlantic propune strategii și politici publice pentru a crea o lume mai liberă, mai sigură și mai prosperă.

 

În decembrie 2021, SNSPA a semnat un acord de parteneriat multianual, care are drept scop consolidarea relației transatlantice și creșterea securității și stabilității în regiunea Mării Negre.

 

Sursă foto: atlanticcouncil.org

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget