Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în vizită la Central European University

În perioada 9-10 ianuarie 2023, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a efectuat o vizită la Viena, la Central European University (CEU). Ambele universități fac parte din alianța CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alături de alte opt instituții de învățământ superior de renume din Europa.

 

În prima parte a vizitei, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ședinta de debut pentru stabilirea noilor activități care vor fi demarate în cadrul componentei de cercetare, dezvoltată de membrii consorțiului european CIVICA.

 

Momentul central al vizitei l-a constituit întâlnirea cu prof. univ. dr. Shalini Randeria, rector și președinte al CEU. Întâlnirea dintre cei doi rectori a avut drept scop consolidarea legăturilor existente între SNSPA și CEU, membre ale CIVICA, dar și ale Open Society University Network (OSUN), o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, co-fondată de CEU. Astfel, au fost stabilite viitoarele direcții de acțiune pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două universități: creșterea numărului de cursuri comune, deschise pentru studenții și studentele din SNSPA și CEU, continuarea mobilităților de studii și de predare, crearea unor proiecte de cercetare comune.

 

Amintim că Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a făcut parte din primul val de trei universități românești declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene. CIVICA a fost selectat în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot. De la înființarea sa de către opt universități europene de științe sociale de top, CIVICA a reușit să dezvolte un campus interuniversitar cu adevărat european, însumând un număr total de 72.000 de studenți și 13.000 de cadre didactice. Pe 27 iulie 2022, Comisia Europeană a anunţat că CIVICA a fost selectată şi va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activității.

 

CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale reunește, în prezent, zece instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Austria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget