Admiterea la SNSPA. Înscrie-te online!

Procesul de admitere este primul pas către viitorul tău profesional. Indiferent de locul în care te afli, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) îți pune la dispoziție o modalitate de admitere eficientă. Echipa noastră de admitere va fi disponibilă permanent pentru orice întrebare cu privire la procesul de admitere online. Succes!

Prin intermediul platformei de admitere online, disponibilă pe admitere.snspa.ro, se pot înscrie cetățenii români cu domiciliul stabil în România, cetățenii din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European și din Confederaţia Elveţiană, dar și cetăţenii de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina şi etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate (români de pretutindeni).

 

Înscrieri online la programele de studii universitare de licență, pentru:

 • Cetățeni români cu domiciliul stabil în România, cetățeni din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European și din Confederaţia Elveţiană, click aici
 • Cetăţeni de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina sau etnici români cu domiciliul stabil în străinătate, diaspora – click aici
 • Non-EU Citizens interested in becoming students at SNSPA, please visit this page

 

Pentru înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de licență, la Facultatea de Administrație PublicăFacultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management, candidații sunt invitați să urmeze acești pași:

Pasul 1. Pregătirea înscrierii

Înscrierea online la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management începe luni, 8 iulie 2024, așa că ai grijă să fii pregătit/ă!

Consultă oferta educațională a SNSPA și condiţiile de admitere! Alege facultatea și programele de studii care răspund cel mai bine aptitudinilor, pasiunilor și dorințelor tale de formare.

SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior. Pentru admitere, universitatea scoate la concurs locuri finanțate de la buget (fără taxă) și locuri în regim cu taxă. Vezi numărul locurilor, aici.

Pentru înscrierea online la SNSPA ai nevoie de:

 • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
 • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
 • aproximativ 15 minute pentru selectarea facultății și a programelor de studii la care vrei să te înscrii, completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.

 

Actele de care vei avea nevoie pentru înscriere
Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii (Poți încărca în platforma de admitere documentele, în format *.pdf, *.png sau *.jpeg/jpg).

Fotografiază sau scanează următoarele documente necesare înscrierii:

 • certificatul de naștere,
 • cartea de identitate,
 • diploma de Bacalaureat (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de liceu promoţia 2024 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului, în care se menţionează atât media generală obţinută la examenul de Bacalaureat, cât şi notele obţinute la probele susţinute.
 • adeverinţă medicală tip, eliberată de medicul de familie,
 • certificatul de căsătorie (dacă este cazul),
 • documente care demonstrează încadrarea candidatului în una din categoriile speciale: olimplici naționali sau internaționali, absolvenți cu diploma de bacalaureat proveniți din licee din mediul rural, absolvenți proveniți din sistemul de protecție socială, persoanele cu cerințe educaționale speciale/dizabilități și candidați aflați în situații de risc (document scanat sau fotografie a documentului).

 

Dacă vei alege programul de studii Comunicare și Media Emergente/ Communication and Emerging Media de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, redactează în limba engleză scrisoarea de motivație, conform cerințelor de aici.

 

Dacă ai întrebări:

Dacă ai întrebări privind înscrierea online la SNSPA, verifică dacă întrebarea ta nu și-a găsit deja răspunsul la secțiunea “Întrebări frecvente” sau scrie-ne, la următoarele adrese de contact:

Facultatea de Administrație Publică

Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice

Facultatea de Management

 

Pasul 2. Completează contul de candidat la admiterea la SNSPA

Înscrierile online la concursul de admitere la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management se desfășoară în perioada 8-19 iulie 2024. Platforma de admitere se deschide luni, 8 iulie, la ora 9:00, și se închide pe 19 iulie, la ora 14:00. Accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți contul de candidat/ă la admiterea la SNSPA. Înscrierea online se realizează rapid. Selectează facultatea și programele de studii la care vrei să te înscrii. Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, pe care le-ai scanat/fotografiat.

 

Asigură-te că ai completat corect media examenului de Bacalaureat, care va reprezenta media ta de admitere.

Candidaţii care optează pentru programul de licență Comunicare și Media Emergente (cu predare în limba engleză) vor încărca pe platforma admitere.snspa.ro o scrisoare de motivație redactată în limba engleză. Această scrisoare este necesară pentru certificarea competenței lingvistice a candidaților, se notează cu calificativul „admis” sau „respins” și nu intră în calculul notei de admitere.

 

În fiecare secțiune a platformei de admitere, după ce ai verificat că ai completat câmpurile corect și complet, apasă butonul „Salvează” pentru ca datele introduse de tine să fie înregistrate în platformă.

 

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat. Achită online taxa de înscriere, direct din contul de candidat, sau încarcă dovada plății, dacă ai achitat taxa prin ordin de plată / internet banking.

Odată taxa achitată, aceasta este valabilă pentru oricare dintre programele din oferta educațională, indiferent de facultatea aleasă. În cazul în care te-ai înscris la pretestările online, organizate de Facultatea de Științe Politice, poți folosi taxa achitată pentru a te înscrie și la celelalte trei facultăți din cadrul SNSPA. Tot ce trebuie să faci este să încarci dovada plății, în contul tău de candidat, deschis pentru admiterea la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management.

Scutire de taxă
Sunt scutiţi de taxa de înscriere candidaţii care încarcă următoarele acte:

 • Adeverinţă din care să rezulte că unul dintre părinţi este angajat al universităţii sau cadru didactic aflat în activitate sau pensionat
 • Certificat de deces, pentru candidaţii orfani, cu vârsta sub 26 ani
 • Adeverinţă de la casa de copii sau centrele de plasament, pentru cei aflaţi în această situaţie
 • Adeverință/dovadă justificativă pentru candidații cu cerințe educaționale speciale/dizabilități.

Scutirea taxei de înscriere se face numai pe baza adeverinţei doveditoare încărcată în platformă.

 

 

Pasul 3. Finalizează înscrierea

După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare. Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea.

Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. Previzualizează „Fișa de înscriere” pentru a te asigura că opțiunile, informațiile și documentele încărcate sunt corecte. Apasă butonul “Finalizează înscrierea”! numai după ce ești sigur că ai completat toate informațiile corect și ai făcut opțiunile dorite.

 

Atenție! După apăsarea butonului “Finalizează înscrierea”! nu mai poți face modificări.

 

După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.

 

Atenție! După finalizarea înscrierii, vei primi, pe mailul folosit la crearea contului de candidat/ă, codul tău unic de înscriere. Folosind acest cod, te vei regăsi pe listele publicate cu rezultatele admiterii.

 

 

Ce ar trebui să mai știi:

 • Marți, 23 iulie 2024, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la cele patru facultăți ale SNSPA, precum și detaliile legate de înmatriculare.
 • După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă) și înmatriculează-te. Candidații admiși pe locurile finanțate de la buget vor depune la înmatriculare diploma de bacalaureat în original și vor achita taxa de înmatriculare. Candidații declarați admiși pe locurile cu taxă trebuie să prezinte la înmatriculare diploma de bacalaureat în original pentru conformare cu originalul, să achite taxa de înmatriculare și prima rată din taxa de școlarizare. Neprezentarea la secretariat în perioada menționată atrage după sine pierderea locului ocupat.

 

Taxe

 • Taxa de înscrierela concursul de admitere: 80 de lei. Modalitate de plată a taxei de înscriere, aici.
 • Taxa de înmatriculare: 100 lei

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget