Dezbatere online despre drepturile și libertățile cetățenilor în mediul digital

Joi, 17 iunie 2021, ora 10:00, Institute for Global Digital Policies, centru de cercetare și analiză din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA), organizează dezbaterea “Carta Drepturilor Digitale”.

Evenimentul va fi difuzat live, pe pagina de Facebook a Institutului.

Dezbaterea va fi moderată de Victor Negrescu, europarlamentar și fondator al Institute for Global Digital Policies, și îi va aduce împreună pe Alina Bârgăoanu, decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA),  expert în cadrul grupului la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false al Comisiei Europene, Oleg Roibu, director juridic și de politici publice eMAG, Iulia Ionescu, ProTV, Ana-Maria Udriște, fondator Avocatoo, Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicațiilor, Mihail Caradaică, Institute for Global Digital Policies, și Teodor Vijiianu, expert politici digitale.

 

Transformarea digitală cuprinde toate zonele societății și este nevoie de un proces strategic gândit împreună cu cetățenii pentru ca acesta să fie eficient și echitabil. Vom discuta cu invitații noștri despre promovarea și protejarea drepturilor digitale, din perspectiva europeană și națională, cu privire la piața muncii, educație și formare, servicii publice sau mediul de afaceri.

Carta Drepturilor Digitale este o platformă interactivă ce însumează o propunere privind drepturile și libertățile cetățenilor în mediul digital, care este menită să creeze un dialog constructiv între cetățeni, partenerii sociali și factorii de decizie, în vederea orientării viitoarelor politici naționale în domeniul digital.
Mai multedetalii, pe cartadigitala.ro

 

Institute for Global Digital Policies realizează studii, proiecte, activități și dezbateri privind politicile digitale, evoluțiile tehnologice și schimbările generate de noi inovații, robotică și inteligență artificială. Acest centru de cercetare își propune să surprindă principalele provocări ridicate de aceste evoluții căutând să adreseze direct nevoia elaborării de noi politici publice, să genereze o dezbatere activă între deținătorii de interese în domeniu și să pună în evidență caracterul supra-național al evoluțiilor tehnologice cu ajutorul unei echipe de cercetători, experți și persoane interesate de domeniul digital. Mai multe detalii, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget